Vegaaniset Ruisrokit
tofu-murulla

Ruisrokkeja
1 pkt maustamatonta tofua
3 rkl kasvislientä
1 tl sitruunamehua
Öljyä paistamiseen
Suolaa, mustapippuria ja muita mausteita oman maun mukaan
Levitettä
Salaattia (ja tuoreita yrttejä)

Kuumenna öljy pannulla. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla ja lisää pannulle. Murusta tofu lastan avulla ja lisää joukkoon kasvisliemi. Anna kypsyä niin kauan, että liemi on imeytynyt tofuun. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Tarjoile tofumuru Ruisrokkien, salaatin ja tuoreiden yrttien kanssa.

Täyttävät Kaurarokit kananmunalla

Kaurarokkeja
Voita / muuta levitettä
Salaattia
Vihanneksia oman maun mukaan
Paistettu kananmuna

Paista kananmuna pienessä tilkassa öljyä. Paahda Kaurarokit pannulla tai paahtimessa. Levitä päälle voita tai muuta levitettä ja kokoa päälle salaatti, vihannekset ja kananmuna.

Täyttävä Kaurarokki kananmunalla

Kaurarokkeja
Voita / muuta levitettä
Salaattia
Vihanneksia oman maun mukaan
Paistettu kananmuna

Paista kananmuna pienessä tilkassa öljyä. Paahda Kaurarokit pannulla tai paahtimessa. Levitä päälle voita tai muuta levitettä ja kokoa päälle salaatti, vihannekset ja kananmuna.

Ruisrokit avocadolla ja kylmäsavulohella

Ruisrokkeja
Maustamatonta tuorejuustoa / muuta levitettä
Kylmäsavulohiviipaleita
Avocadoa
Punasipulia
Sitruunamehua
Suolaa, pippuria

Levitä Ruisrokeille tuorejuustoa tai muuta levitettä. Asettele päälle avocadoa, punasipulia ja kylmäsavulohta. Viimeistele suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Rokit pestolla ja kalkkunalla

Ruis- tai Kaurarokkeja
Vihreää pestoa
Kalkkunaa (leikkeleenä tai rintafileenä)
Salaattia
Tomaattia

Paahda Rokit paahtimessa tai pannulla. Levitä molemmille leiville pestoa ja asettele päälle salaatti, tomaatti ja kalkkuna. Kalkkunan voi halutessa korvata esimerkiksi paistetulla tofulla. Nopeaa mutta maukasta!

Rokit pestolla ja kalkkunalla

Ruis- tai Kaurarokkeja
Vihreää pestoa
Kalkkunaa (leikkeleenä tai rintafileenä)
Salaattia
Tomaattia

Paahda Rokit paahtimessa tai pannulla. Levitä molemmille leiville pestoa ja asettele päälle salaatti, tomaatti ja kalkkuna. Kalkkunan voi halutessa korvata esimerkiksi paistetulla tofulla. Nopeaa mutta maukasta!

Bataatti-inkiväärikeitto

1 keskikokoinen bataatti
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
400 ml kookosmaitoa
400 ml vettä
Noin peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
Tuoretta chiliä oman maun mukaan
Suolaa, pippuria

Lisukkeet
Harissakikherneet
Ruisrokit

Kuori ja kuutioi bataatti. Pilko sipuli ja kuullota kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio, bataatti, chili, inkivääri ja nesteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes bataatit ovat kypsiä. Soseuta keitto ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile harissakikherneiden ja Ruisrokkien kanssa.

Harissakikherneet

1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
1 tl öljyä
1 rkl harissatahnaa

Valuta kikherneet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada uunipellille. Paahda kikherneitä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin. Tarjoile keiton lisukkeena.

Tutustu Rokkeihin tarkemmin

Ruisrokit

Ruisrokit on Rostenin tutuin ja suosituin ruisleipä kautta aikain. Ruisrokkien suosion takana on taatusti ollut sen herkullinen maku, joka syntyy tummasta ruismaltaasta sekä  Rostenin perinteisestä leivontaosaamisesta.

Tutustu

Kaurarokit

Viljaraaka-aineista 80 prosenttia kauraa? Ja koko leivästäkin 48 prosenttia? Siksi voimme ylpeydellä sanoa, että Kaurarokeissa kauraa ei ole vain nimeksi! Kaurarokit ovat runsaskuituisia, laktoosittomia ja lisäaineettomia.

Tutustu