Leipomo Rosten Oy

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys joka vaalii pitkiä perinteitä tuoreen hyvän makuisen leivän valmistuksessa. Olemme Rostenilla leiponeet leipää ja leivonnaisia jo yli seitsemänkymmenen vuoden ajan. Leipomo Rosten Oy on osa Leipomo Rosten -konsernia johon kuuluu myös Pekan Leipä Oy:n kaksi leipomoa Heinolassa. Leipomo konsernin liikevaihto on noin 23 miljoonaa ja se työllistää noin 200 alan ammattilaista.

Mediatiedostot
Leipä

Olemme ylpeitä siitä, että Rostenin tuotteet tunnetaan hyvästä maustaan sekä luonnonmukaisesta, säilöntäaineettomasta leivontatavastaan. Leivomme Rostenilla kaikki ruistuotteet ruistaikinajuureen ja vaaleat leivät vehnätaikinajuureen. Taikinajuuri antaa leivälle luontaisella tavalla makua, säilyvyyttä ja leikattavuutta.

Leivontamenetelmämme ja reseptimme ovat johtaneet jäljittelemättömien ja rakastettujen leipämakujen syntyyn. Näistä esimerkkejä ovat Crusta-leivät ja Jurmo Saaristolaislimppu. Tuoteperheemme on kasvanut myös herkullisilla, kotimaisesta viljasta leivottavilla siemennäkkileivillä, jotka ovat lyhyessä ajassa nousseet monen suosikiksi.

Raaka-aineina käytämme mahdollisimman paljon suomalaisia raaka-aineita. Kaikki käyttämämme vehnä ja kaura ovat suomalaisilta pelloilta ja käyttämämme rukiin kotimaisuusaste on tällä hetkellä 60 %, yleisen tason ollessa noin 35 %.

Leipomo Rostenin menestyksen salaisuus on siis pitkälti taitavien leipureiden kädentaitojen ja leipomismenetelmien ansiota. Leipää ja leivonnaisia leivotaan rakkaudella, perinteitä kunnioittaen.

Olemme viime vuosien aikana laajentaneet toimintaamme uusille liiketoiminta-alueille. Perinteisen tuoreleivonnan lisäksi toimitamme kasvavassa määrin leipomopakasteita kaupan paistopisteisiin ja HORECA -sektorille, luomutuotteita vientiin sekä maahantuomme gluteenittomia leipiä.

Sertifikaatit

FSSC 22000

Linkit

Leipätiedotus