Kaikki alkoi vuonna 1939…

Leipomo Rostenin juuret juontavat 80 vuoden taakse Turun Raunistulaan, missä Helli ja Juho Rosten aloittivat leipomotoiminnan. 1950-luvulla leipomo kasvoi merkittäväksi yritykseksi, jonka nimeksi tuli Leipomo-konditoria H&J Rosten Oy. Kun Rostenin suvusta ei löytynyt leipomolle jatkajaa 1970-luvulla, uudeksi omistajaksi tuli Mantin leipomosta tuttu Aarne Arjonen.

Vuosikymmentä myöhemmin vuonna 1981 Arjonen päätti myydä sekä Rostenin että Mantin leipomot nykyiselle omistajalle, Meltovaaran perheelle, joka halusi keskittää molempien leipomoiden toiminnan Rostenin nimen alle.

Perinteinen edelläkävijä

Leipomo Rosten kunnioittaa vahvasti perinteitä, mutta haluaa myös kehittää koko ajan uutta ja vastata kuluttajien kysyntään. Tästä esimerkkinä ovat huippusuositut Runebergintortut, joita on leivottu lähes alkuperäisellä reseptillä tähän päivään asti, 2000-luvulla valikoimaan tulleet italialaistyyppiset Crusta-leivät sekä joitakin vuosia sitten suuren suosion saavuttaneet Siemenrapeat-siemennäkkileivät.

runebergintorttu

 Asiakkaiden ja kuluttajien ehdoilla

– Voi sanoa, että olemme luoneet nahkamme useaan kertaan. Me emme voi päättää, mitä asiakas tai kuluttaja haluaa, vaan vastaamme huutoon, kertoo toimitusjohtaja Kari Meltovaara.

– Esimerkiksi vatsaystävällisyys on asia, joka varmasti tulee nousemaan ja johon panostamme. Vanhat, perinteiset viljat, kuten tattari, hirssi tai speltti ovat kasvussa. Gluteenittomuus on trendi, jossa olemme pitkään olleet mukana. Markkinat tulevat pirstaloitumaan entistä enemmän, mutta ruokatrendit ovat lähinnä mahdollisuus luoda uutta, jatkaa Meltovaara.