Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus tutki keväällä 2018 Kaura & Chia Siemennäkkileipiemme ravitsemuksellisia ja terveydellisiä arvoja, ja tutkimuksen tulokset ovat nyt valmistuneet. Tutustu niihin tarkemmin alla!

Mitä ravitsemus- ja terveysväitteet ovat?

Ravitsemusväitteellä tarkoitetaan elintarvikkeen hyödyllistä ravintosisältöä käsittelevää väitettä (esim. ”Fosforin lähde”).

Terveysväitteellä tarkoitetaan elintarvikkeen ja terveyden välistä yhteyttä käsittelevää väitettä (esim. ”Fosfori edistää luuston pysy­mistä normaalina”).

Väitteen käytön ehtona on, että ravintoainetta tai muuta ainetta, jota väite koskee, tulee sisältyä lopulliseen tuotteeseen yhteisön lainsäädännön mukaisesti merkityksellinen määrä.

Analyyseissä tutkituista vitamiineista ja kivennäisaineista Siemenrapeat Kaura & Chia Siemennäkkileipämme ylittivät merkityksellisen määrän raja-arvon analysoitujen komponenttien osalta kalsiumia lukuun ottamatta.

Runsaasti vitamiineja ja hivenaineita jo yhdessä palassa

Kaura & Chia – Täyttyvät ravitsemusväitteet

  • Sisältää runsaasti tiamiinia
  • Sisältää runsaasti fosforia
  • Sisältää runsaasti magnesiumia
  • Sisältää runsaasti sinkkiä
  • Sisältää runsaasti mangaania
  • Folaatin (B9) lähde
  • Kaliumin lähde
  • Raudan lähde
Tuotesivulle

Miten ravintoaineet vaikuttavat?

  • Tiamiini edistää sydämen normaalia toimintaa
  • Fosfori edistää luuston pysymistä normaalina
  • Magnesium edistää lihasten normaalia toimintaa
  • Sinkki edistää luuston ja ihon pysymistä normaalina
  • Mangaani edistää luuston pysymistä normaalina
  • Folaatti auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
  • Kalium edistää lihasten normaalia toimintaa
  • Rauta auttaa vähentämään väsymystä ja uupumista

Nauti Siemennäkkileipiä osana monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.

Siemenrapeat Siemennäkkileivät

Kaura & Chia -makuvaihtoehdon lisäksi tuotesarjaan kuuluu viisi muuta ihastuttavaa Siemennäkkileipää: Kaura, Speltti & Merisuola, Auringonkukka, Kaura & Pellava, Kurpitsansiemen & Pellava, Ruis & Kvinoa sekä gluteeniton Kaura & Auringonkukka.

TUTUSTU SIEMENNÄKKILEIPIIN
Leipomo Rostenin Siemenrapeat useissa eri mauissa

Tutkimuksessa mukana