TASTY LASAGNE WITH SEED CRISPBREADS

Ingredients

9–12 Seed Crispbreads
2–3 big onions
2 bellpeppers
1 dl water
1 zucchini
1 aubergine
4–6 big tomatoes
2 garlic cloves
oil
juice from half a lemon
1–2 tsp. thyme or 3–4 tbl. fresh, chopped thyme
1 tsp. salt
dash of black pepper
chopped parsley

Directions (30–60 minutes)

  1. Peel and cut onions into thin wedges.
  2. Cut bellpeppers in half, remove seeds and cut to the same size as onions.
  3. Scald tomatoes, meaning dip them into boiling water and peel them.
  4. Slice tomatoes, zucchini and aubergine.
  5. Slice peeled garlic cloves.
  6. Heat oil in a big pan. Sauté onions and bellpeppers in oil. Let them simmer in a big pot or pan with 1 dl of boiling water on the bottom.
  7. Sauté slices of zucchini and aubergine in oil and add them to the same pot.
  8. Add tomato slices and garlic cloves to the pot as well.
  9. Season with lemon juice, thyme, salt and black pepper.
  10. Let simmer for 10-15 minutes.
  11. Place Seed Crispbreads and ratatouille alternatingly into the lasagne dish. Add crispbread and grated cheese on top.

Cook for about 30 minutes in an oven heated to 170 degrees. Let the lasagne settle before serving.

Viileä päivä tai kunnon nälkä? Maukas kasvislasagne, jossa pasta on korvattu rapeilla Siemennäkkäreillä, lämmittää mukavasti ja täyttää vatsan taatusti. Lihan ystävät voivat korvata ratatouillen vaikka bolognesekastikkeella.

Ainekset

9–12 Siemennäkkileipää, esim. Kurpitsansiemen & Pellava
2–3 isoa sipulia
2 paprikaa
1dl vettä
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
4–6 isoa tomaattia
2 valkosipulinkynttä
Öljyä
½ sitruunan mehu
1–2 tl timjamia tai 3–4 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
Ripaus mustapippuria
Persiljaa hienonnettuna

VINKKI: Kokeile myös gluteenitonta Siemennnäkkäriä!

Valmistus (30–60 minuuttia)

1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi.
2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele saman kokoiseksi kuin sipulit.
3. Kalttaa tomaatit eli kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja kuori ne.
4. Lohko tomaatit, kesäkurpitsa ja munakoiso.
5. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
6. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat. Siirrä ne hautumaan isoon pataan tai kattilaan, jonka pohjalla on 1 dl kiehuvaa vettä.
7. Kuullota öljyssä vielä kesäkurpitsa- ja munakoisolohkot ja lisää nekin pataan.
8. Lisää pataan myös tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet.
9. Mausta sitruunan mehulla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
10. Anna hautua 10–15 minuuttia.
11. Kokoa lasagnevuokaan vuorotellen Siemennäkkäreitä, ratatouillea ja lopuksi vielä Siemennäkkäreitä ja lisää päälle juustoraastetta.

Paista noin 30 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua.