Siemennäkkileivät

Rosten tuo kotimaisen siemennäkkileivän kauppojen hyllyille

Rostenin Siemenrapeat leivotaan Turussa suomalaiseen viljaan, pitkiä leipomoperinteitä kunnioittaen.

Rostenilla ollaan aiheestakin ylpeitä tuotteiden tunnistettavasta, hyvästä mausta ja luonnonmukaisesta, säilöntäaineettomasta leivontatavasta

Idean siemen omaan siemennäkkileipätuotteeseen sai alkunsa Leipomo Rostenin toimitusjohtajan Kari Meltovaaran omasta keittiöstä. Monien muiden kotileipurien tapaan, myös Meltovaara sai ensikosketuksen siemennäkkileipiin kotona lasten kanssa leipoessa.

Kotimaisista raaka-aineista leivottava siemennäkkileipä ei sisällä vehnää, mutta ruista ja kauraa senkin edestä. Kolmesta makuvaihtoehdosta eksoottisin on chia.

Mikä erottaa Rostenin siemennäkkileivät muista?

Melko iso osa erikoisnäkkileivistä on tuontitavaraa ja siksi me päätimme panostaa nimenomaan siihen. että meidän näkkärit leivotaan Suomen Turussa, ja että kaikki viljat ovat kotimaisia, kommentoi Kari Meltovaara.

Nyt kun tätä on maistettu ja syöty, niin kyllä kaikki pitää, ihan lapsesta vaariin. Suosio meidät vähän yllättikin, koska käytännössä kuvittelimme, että kohdeyleisö olisi rajatumpi. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tämä vaan maistuu kaikille.

Rostenin Siemenrapeat -siemennäkkileipiä on saatavilla laajalti vähittäiskaupoista.

Näkkileivät

Tarjoiluehdotus: Pirteä valkopaputahna

1 tölkki (n. 300-400 g) isoja, valmiiksi keitettyjä valkopapuja
1 valkosipulinkynsi tai maun mukaan
1 tl raastettua (luomu) sitruunankuorta
Pieni loraus tuorepuristettua sitruunamehua
Kourallinen raastettua parmesania
Suolaa
Mustapippuria
Muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä
Kourallinen silputtua tuoretta persiljaa

Aloita papujen huolellisella huuhtelulla ja lisää öljyä lukuun ottamatta kaikki ainekset blenderiin. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella. Lisää lopuksi öljyä niin, että koostumus on mieleisesi. Mikäli haluat maun hapokkaammaksi, lisää hieman sitruunaa.

Rostenin rapeat siemennäkkileivät

Herkulliset Rostenin Siemenrapeat siemennäkkileivät leivotaan Suomessa kotimaiseen viljaan. Siemenet sisältävät paljon hyviä rasvoja ja näkkileipien siemenpitoisuus on 57-70% laadusta riippuen.

Kokeile kaikki laadut: Kaura & Chia siemennäkkileipä – Kaura, speltti & merisuola siemennäkkileipä – Ruis & kaura siemennäkkileipä.

Jyvänäkkarit