Kesä on loistavaa aikaa nauttia ulkoilmasta, ystävien ja perheen seurasta ja herkullisista eväistä piknikin muodossa. Tiesitkö muuten, että kansainvälistä piknik-päivää vietetään 18.6.? Kokosimme muistilistan, jonka avulla piknikkisi onnistuu varmasti!

Pakkaa mukaan ainakin nämä

Piknik-viltti. Koska Suomen kesä on kaikessa ihanuudessaankin arvaamaton, piknik-viltti suojaa mukavasti kostealta maalta ja maassa mönkiviltä ötököiltä. Se tuo myös todellisen piknik-tunnelman!

Eväät. Piknik-eväitä suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon osallistujien määrä ja ikä, jotta kaikki pääsevät nauttimaan kesäisistä antimista. Pakkaa mukaan esimerkiksi valmiiksi pilkottuja hedelmiä, tuoreita mansikoita, pikkusuolaista, kuten täytettyjä leipiä tai Siemennäkkileipiä eri levitteiden kera, ja jotain makeaa, kuten pullia tai viinereitä. Lämpimällä ilmalla helposti pilaantuvat ruuat kannattaa pakata kylmälaukkuun, jossa myös juomat pysyvät mukavan viileinä.

Viihde. Koostuipa piknik-seurueesi aikuisista tai lapsista, mukaan kannattaa ottaa vaikka mölkyn kaltainen pihapeli, jonka parissa vierähtää hetki jos toinenkin.

Piknik-sana on peräisin ranskankielisestä sanasta pique-nique, jolla viitattiin aikoinaan ravintolaseurueisiin, jotka toivat mukanaan oman viinipullon. Sittemmin piknikit siirtyivät ulos puistoihin, järvien rannoille tai muihin kiinnostaviin paikkoihin – keskeistä piknikeillä oli kuitenkin, ja on edelleen, yhdessäolo ja hyvät eväät.

Talouspaperirulla/servetit. Joku sottaa aina – oli syy sitten epätasaisessa maassa tai syöjässä. Servetti toimii myös lautasena, jolloin koriisi jää enemmän tilaa herkuille!

Aurinkorasva. Aurinko saattaa tehdä tepposet hyvinkin nopeasti, joten siltä kannattaa suojautua. Hyvä tapa on myös levittää viltti osittain aurinkoon ja osittain varjoon, jolloin jokainen voi valita itselleen mieluisan paikan.

Mitä piknikille mukaan?