Helppo ja herkullinen hävikkiruoka

Paistettuihin riisikakkuihin saat käytettyä kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneen riisin ja vihannekset. Aineksia voit myös helposti muunnella tilanteen ja makumieltymysten mukaan. Siemenrapeat tuovat annokseen ravinteikkuutta ja herkullista makua. Paistetut riisikakut ovat oiva lisuke esimerkiksi kalalle, kanalle ja lihalle, tai voit tarjolla ne salaatin kylkiäisenä.

Ainekset:

(n. 8–12 kappaletta)

  • n. 7 dl kypsää riisiä (esim. jasmiini, täysjyvä, basmati)
  • 3–4 palaa gluteenitonta Siemenrapeat-siemennäkkäriä (Chia & Kvinoa tai Kaura & Auringonkukka)
  • 3 munaa
  • n. 40 g kevätsipulia tai muuta sipulia (n. ½ keskikokoinen sipuli)
  • kourallinen tuoretta persiljaa tai muuta yrttiä
  • 50–75 g (n.1,5 dl) parmesaania tai muuta juustoa raastettuna
  • ½–1,5 tl suolaa
  • 1 kevätsipuli
  • n. ½ tl rouhittua mustapippuria
  • (chilihiutaleita, paprikajauhetta tai muuta maustetta)
  • öljyä tai voita paistamiseen

*Raaka-aineiden gluteenipitoisuudet saattavat vaihdella tuotemerkin ja valmistajan mukaan, joten tarkistathan käyttämiesi ainesosien gluteenittomuuden vielä erikseen.

Ohje:

Hienonna siemennäkkärit tehosekoittimessa tai suljettavassa pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. Paloittele hienoksi sipuli ja muut valinnaiset vihannekset. Hienonna persilja. Raasta parmesaani tarvittaessa.

Sekoita paistorasvaa lukuunottamatta kaikki ainekset keskenään kulhossa. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää muna tarvittaessa. Seoksen tulisi olla kosteaa ja kasassa pysyvää, mutta ei liian löysää.

Kuumenna rasva pannulla. Lisää riisiseosta pannulle erissä lusikan tai desimitan avulla sopivan kokoisina kekoina. Litistä ja tasoita kakkujen reunat paistinlastan avulla. Paista miedolla/keskilämmöllä, kunnes kakkujen pannua vasten oleva pinta muuttuu kullanruskeaksi (n. 3–5 min). Käännä varovasti, tarvittaessa toista lastaa apuna käyttäen, ja paista toinen puoli samoin. Lisää pannulle rasvaa tarvittaessa.

Nauti kakut, kun ne ovat vielä rapeita ja lämpimiä!

Helppo ja herkullinen hävikkiruoka

Paistettuihin riisikakkuihin saat käytettyä kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneen riisin ja vihannekset. Aineksia voit myös helposti muunnella tilanteen ja makumieltymysten mukaan. Siemenrapeat tuovat annokseen ravinteikuutta ja herkullista makua. Paistetut riisikakut ovat oiva lisuke esimerkiksi kalalle, kanalle ja lihalle, tai voit tarjolla ne salaatin kylkiäisenä.

Ainekset:

(n. 8–12 annosta)

  • n. 7 dl kypsää riisiä (esim. jasmiini, täysjyvä, basmati)
  • 3–4 palaa gluteenitonta Siemenrapeat-siemennäkkäriä (Chia & Kvinoa tai Kaura & Auringonkukka)
  • 3 munaa
  • n. 40 g kevätsipulia tai muuta sipulia (n. ½ keskikokoinen sipuli)
  • kourallinen tuoretta persiljaa tai muuta yrttiä
  • 50–75 g (n.1,5 dl) parmesaania tai muuta juustoa raastettuna
  • 0,5–1,5 tl suolaa
  • 1 kevätsipuli
  • n. 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • (chilihiutaleita, paprikajauhetta tai muuta maustetta)
  • öljyä tai voita paistamiseen

*Raaka-aineiden gluteenipitoisuudet saattavat vaihdella tuotemerkin ja valmistajan mukaan, joten tarkistathan käyttämiesi ainesosien gluteenittomuuden vielä erikseen.

Ohje:

Hienonna siemennäkkärit tehosekoittimessa tai suljettavassa pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. Paloittele hienoksi sipuli ja muut valinnaiset vihannekset. Hienonna persilja. Raasta parmesaani tarvittaessa.

Sekoita paistorasvaa lukuunottamatta kaikki ainekset keskenään kulhossa. Jos seos vaikuttaa kuivalta, lisää muna tarvittaessa. Seoksen tulisi olla kosteaa ja kasassa pysyvää, mutta ei liian löysää.

Kuumenna rasva pannulla. Lisää riisiseosta pannulle erissä lusikan tai desimitan avulla sopivan kokoisina kekoina. Litistä ja tasoita kakkujen reunat paistinlastan avulla. Paista miedolla/keskilämmöllä, kunnes kakkujen pannua vasten oleva pinta muuttuu kullanruskeaksi (n. 3–5 min). Käännä varovasti, tarvittaessa toista lastaa apuna käyttäen, ja paista toinen puoli samoin. Lisää pannulle rasvaa tarvittaessa.

Nauti kakut, kun ne ovat vielä rapeita ja lämpimiä!