Alku vuoden uutuudet ja kausituotteet

Vuoden 2021 uutuutena on helposti lähestyttävä viipaloitu rouheleipä.
Pikkuviinereiden uutuusmakuna on kinuski.

Alkuvuoden herkkuihin kuuluvat niin Runebergintortut kuin laskiaispullatkin.

Voilla leivottu

Pikkuviinerien herkullinen uutuusmaku on kinuski. 

Tutustu tuotteeseen
pikku-kinuskiviineri
Rostis

Suomalainen menestysresepti 2020 voittaja

Karjalan muttei piirakka
Riisipuuroa, munaa ja voita rapeassa ruiskuoressa,
hyvää suomalaista ruokaa. Vie mukana.

menestysresepti

Suomalainen menestysresepti 2020 

Leipomo Rosten oli mukana Suomalainen menestysresepti kilpailussa. Sarja nähtiin sekä Nelosella että Ruudussa. 29.6. selvisi, että pääsimme kilpailuissa finaaliin ja 24.8. Rostis julkaistiin voittajaksi.

Suomalainen menestysresepti -sarjan toinen tuotantokausi on nähtävillä alla olevasta linkistä. Tv-sarjan 10 jaksossa seurataan rohkeiden yrittäjien matkaa tuoteideasta kaupan hyllylle.

Katso jaksot: www.ruutu.fi/ohjelmat/suomalainen-menestysresepti

 

 

Hieraisin unihiekat silmistäni ja seurasin kyökistä lämpimästi läikkyvää valoa. Mummo oli tuttuun tapaansa ollut pystyssä ennen kuin aurinko edes valmistautui nousuunsa. Siinä kissan kanssa kilpaa selkiämme venytellessä hurmaava tuoksu alkoi vetää neniämme puoleensa ongenkoukun lailla. Vastanostetut perunat, lantut ja nauriit lepäsivät versoineen ruokapöydällä voisulakulhon, riisipuurokattilan ja ruistaikinan vieressä, munavoita unohtamatta. Leivinuunin lämpö väreili hikipisaroina mummon huivin alta, hän pyyhki otsansa esiliinaan ja katsahti minua hymyillen: ”Mites se vunukoilta nälkä lähtis, jossei piiroota aamusta paistettas.”

Ajaudun joskus arjen kiireissä ajatuksiini kaupan käytävillä, tunnen mummolan kissan hipaisevan jalkojani ja mietin kuinka onnekas olen, että sain tutustua juuriini. Arvostan käsillä leipomisen perinteitä, sukupolvelta toiselle runoja laulaen siirrettyä elämäntaitoa. Harmikseni minulla ei ole ollut aikaa tarttua kaulimeen, vielä. Onnekseni havahdun siihen, kuinka tuoksu mummolasta löytyy nykyisin kaupan paistopisteeltä. Samat ravitsevat suomalaiset raaka-aineet, omasta maasta, uudella tavalla rapeaan ruiskuoreen käärittynä – riisipuurolla, munalla ja voilla täytettynä. Rukiinen koti pehmeälle sydämelle. Helposti mukaan evääksi tai tarjolle. ”Mites niin, totta tosiaan”, tokaisen lastenrattaita ohjaavalle kanssakiirehtijälle.

Kaipuusta Karjalaan

Seuraa tuoksua lähimmälle paistopisteelle. Maku vie mukana.

avainlippu logo
rostis

Kesän 2020 herkulliset uutuudet

Kesän valikoimamme täydentyi sekä makeilla että suolaisilla uutuustuotteilla, joihin pääset tutustumaan tällä sivulla. Maukasta kesää 2020!

100 % KOTIMAISEEN VILJAAN LEIVOTTU

Juustoinen uutuus sämpylä jokapäiväiseen arkeen.

Saatavilla 4 ja 8 kpl:n pusseissa.

Tutustu tuotteeseen
Juustosämpylä

HOIKKA

Runsaasti kuitua, sopivasti hapan, perinteisesti maukas, paljosti rukiinen ja aina juureen leivottu

– SE HOIKEMPI KOTIMAINEN TÄYSJYVÄRUISPALA

 

Rosten Hoikka on uusi ohut täysjyväruispala, joka sopii sinkuille ja isommille perhekunnille, sillä sitä saa viiden ja kymmenen leipäpalan pusseissa. Pitkään ja hartaudella kehitetty hoikempi täysjyväruispala on aina juureen leivottu ja sen täysin kotimaisista viljaraaka-aineista 75 % on täysjyväruista. Paljosti rukiinen Hoikka on sopivasti hapan ja perinteisesti maukas.

 

 

TÄSTÄ TULEE HELPOSTI UUSI ARKIRUKIISI.

Kun herää aamulla paljon ennen muita, tulee töistä muiden mentyä nukkumaan, juoksee jääparrassa umpihangessa, pulahtaa toistuvasti avantoon, järjestää lapset ylös sängystä ja sen jälkeen kouluun ja koulun jälkeen harrastuksiin tai jos haluaa vain ottaa rennosti, pysähtyä ja nauttia. Muista ruista, sekin tulee toimeen vaatimattomassa maassa ja karussa ilmastossa.
Se on sitkeä kuten sinä.

 

Tutustu resepteihin: Hoikka-ruisleivät kuudella tapaa

Perjantaina 28.2. juhlistetaan ruisleipää

Siitä lähtien, kun ruisleipä valittiin vuonna 2017 Suomen kansallisruoaksi, Ruisleipäpäivää on vietetty suomalaisen kulttuurin eli Kalevalanpäivän yhteydessä 28.2. Leipätiedotuksen tekemän tutkimuksen mukaan ruisleipä onkin kuluttajien mielissä terveellisin leipä. Lue lisää ruisleivästä ja sen eduista alta!

Kuva: Leipätiedotus

Ruisleipä vetoaa suomalaisiin

Ruisleipä maistuu suomalaisille niin paloina, reikäleipänä, limppuina kuin näkkileipinäkin, ja sitä syödään keskimäärin kaksi palaa päivässä.

Kuitupitoinen ruisleipä tukee myös terveyttä mm. laskemalla kolesterolia ja diabeteksen riskiä ja tarjoamalla energiaa, rautaa ja magnesiumia lihaksille.

Lue lisää

Osallistu ruisleipäarvontaan tehtaanmyymälöissämme

Ruisleipäpäivän kunniaksi kaikissa kolmessa tehtaanmyymälässämme on käynnissä 24.–28.2.2020 arvonta, jossa voi voittaa kassillisen herkullisia ruisleipiämme.

Tervetuloa kahvittelemaan, ostoksille ja osallistumaan!

Katso yhteystiedot

Ystävänpäivän kausituotteet

Ystävänpäivämunkki

Herkullinen munkki sekamarjatäytteellä ja marsipaanisydämellä. Saatavilla 10.–14.2.


Tutustu tuotteeseen

Ystävänpäiväleivos

Syötävän suloinen sydänleivos, jossa on vaaleanpunainen sokerikuorrute. Saatavilla 10.–14.2.


Tutustu tuotteeseen

Muut herkut

VINKKI: Jos haluat nähdä enemmän vaivaa ja leipoa itse, kokeile tätä suussasulavaa Pumppernikkeli-juustokakkua tai gluteenitonta inkivääri-mustikkajuustokakkua. Iloista ystävänpäivää!

Suussasulavat laskiaispullat saatavilla nyt valtakunnallisesti

Helmikuussa herkutellaan laskiaispullilla, jotka ovat valtakunnallisessa kausivalikoimassamme 27.2.2021 asti. Saatavilla on tietysti kaksi eri vaihtoehtoa – mansikkatäytteellä ja mantelinmakuisella täytteellä. Tutustu laskiaispulliimme paremmin alla!

Klassinen vastakkainasettelu

Laskiaispullat herättävät tunteita ja jakavat ihmiset yleensä kahteen koulukuntaan: hillon ja mantelitäytteen ystäviin. Naapurimaassamme Ruotsissa laskiaispullia syödään pääosin mantelitäytteellä, kun taas Suomessa ja Norjassa molemmat vaihtoehdot ovat yhtä oikeita. Oli valintasi kumpi tahansa, takaamme sinulle suussasulavan elämyksen!

Laskiaispullat
laskiaispulla mansikka pakkaus
Mansikkatäytteellä
laskiaispulla manteli pakkaus
Mantelinmakuisella täytteellä

Runebergintortut saatavilla nyt valtakunnallisesti

Yksi alkuvuoden herkullisimmista ja suosituimmista kausituotteistamme, Runebergintorttu, on valtakunnallisessa valikoimassa 6.2.2021 asti. Perinteisen Runebergintortun rinnalla on myös täysin gluteeniton vaihtoehto! Runebergintorttuja on saatavilla jo 29.12. alkaen. 

Tunnusomainen ja verraton maku

Tiesitkö, että klassiset Runebergintorttumme on leivottu lähes 90 vuotta samana pysyneellä reseptillä? Tunnusomainen maku ja juuri sopivan kostea rakenne hurmaavat Runebergintorttujen ystävät vuodesta toiseen. Maista myös uutta gluteenitonta vaihtoehtoamme!

Perinteinen versio
Gluteeniton Runebergintorttu
Gluteeniton versio

Alkuvuoden 2020 ihanat uutuudet

Uuden vuosikymmenen vaihteessa valikoimamme täydentyi sekä makeilla että suolaisilla uutuustuotteilla, joihin pääset tutustumaan tällä sivulla. Maukasta leipä- ja leivonnaisvuotta 2020!

LYSTI GLUTEENITON INKIVÄÄRIKEKSI

Sopivasti sitkoisa, reilusti maukas, taatusti lämmin ja pehmeä. Ihastu gluteenittomaan uutuuteemme! Tutustu tästä

Reilusti makua Hoikassa muodossa

Hoikka on se hoikempi suomalainen täysjyväruispala. Se on runsaskuituinen, sopivasti hapan, perinteisesti maukas, paljosti rukiinen ja aina juureen leivottu. Saatavilla sekä viiden että kymmenen kappaleen pusseissa! Tutustu tuotteeseen

Joulun herkut kuuluvat kaikille, myös kaikista herkimmille vatsoille. Olemme koonneet tälle sivulle tuotevaihtoehtoja ja herkullisia tarjoiluehdotuksia gluteenittomaan jouluun. Ja kaikki nämä tuotteet löytyvät valikoimastamme – toivottavasti inspiroidut ja innostut kokeilemaan! Kurkkaa myös vinkkimme gluteenittoman joulun valmisteluun sivun lopusta.

Suloiset Gluteenittomat Saaristolaislimppu sopii loistavasti joulupöytään. Valitse lisukkeeksi ”sillisötkötys” tai jouluinen kinkkutahna.


Katso reseptit

Suloiset Gluteenittomat Juhlalimppu yhdistettynä mm. graavilohta, kananmunaa ja glögitiivistettä sisältävään ”ukon sotkuun” sopii sekä pikkujouluihin että joulupöytään.


Katso resepti

Huomioitavaa gluteenittoman joulun valmistelussa

Gluteeniton ruokavalio on viime aikoina aikana nostanut suosiotaan myös muiden kuin keliaakikkojen keskuudessa. Gluteenittomien tuotteiden saatavuus ja laatu ovatkin parantuneet lähivuosien aikana.

Gluteenia sisältävät viljat eivät sovi kaikille ja voivat aiheuttaa eriasteisia vatsavaivoja. On tärkeää kuitenkin huomata, että gluteenitonta ruokavaliota noudattava henkilö voi ehkä sietää jonkin verran gluteenia, kun taas keliaakikolle minimaalisetkin määrät gluteenia aiheuttavat todennäköisesti ikäviä oireita.

Jos jouluseurueessasi on keliaakikko, ruokien ja leivonnaisten valmistuksessa pitää olla erittäin tarkkana. Ne on syytä valmistaa erillään gluteenipitoisista tarjoiluista, sillä gluteenia saattaa siirtyä ruokiin ja leivonnaisiin esimerkiksi leivonta-alustan kautta. Käytä siis aina puhtaita välineitä ja alustoja. Joulupöytään kannattaa myös varata erilliset levitteet ja ottimet keliaakikoille.

Muista nämä

  • Varmista vierailta gluteenittomuuden lisäksi myös muut ruokavaliorajoitteet. Esimerkiksi valmiit gluteenittomat tuotteet saattavat sisältää vehnätärkkelystä, joka ei välttämättä sovi kaikille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
  • Säilytä gluteenittomat raaka-aineet erillään gluteenipitoisista.
  • Valmista tarjoilut erillään gluteenipitoisista raaka-aineista ja ruuista.
  • Käytä puhtaita välineitä, leivonta-alustoja ja tarjoiluastioita.
  • Varaa pöytää erilliset ottimet sekä levitteet.

Herkullista joulunaikaa!

Saaristolaislimppu

Lisätietoja gluteenittomasta ruokavaliosta on Keliakialiiton verkkosivuilla.