Leipomo Rosten laajensi tuotevalikoimaansa välipalatuoteryhmään. Seedboost siemen snacks on Rostenin uusi vegaaninen ja terveellinen tuoteinnovaatio.

Valtakunnallisesti Leipomo Rosten tunnetaan parhaiten Rostis-ruispiirakoista, joilla leipomo toi voiton kotiin Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailussa, ja runebergintortuista, joita herkuteltiin tänä vuonna ensi kertaa vegaanisina versioina.

 “Kehittäminen ja kokeileminen ovat tärkeä osa identiteettiämme”, kertoo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja Veera Meltovaara. “Meillä on useampia linjoja tuotteidemme suunnittelussa. Kaiken pitää tietenkin olla hyvänmakuista. Viime aikoina olemme tutkineet, miten syömällä voi edistää omaa hyvinvointiaan. Päätimme nyt haastaa itsemme ja lanseerata tutkitusti terveellisen tuotteen meille uudella alueella, välipalatuoteryhmässä.”

Herkullisia makuja ja hyvinvointia samassa snacksissa

Meltovaara viittaa Rostenin uusimpaan innovaatioon, Seedboost siemen snackseihin. Seedboost on uusi runsaskuituinen välipala, joka on tarkoitettu terveelliseen herkutteluun niin liikkeellä ollessa kuin rentoutuessa.

Vegaanisia, gluteenittomia, hiivattomia ja lisä- ja säilöntäaineettomia Seedboosteja myydään kaupoissa kolmena eri makuyhdistelmänä: karpalo-suklaahippu, valkosipuli-chili ja seesami-chia. Puhtaista raaka-aineista tehdyt snacksit maistuvat sellaisenaan tai omaan makuun sopivan dipin kera.

“Seedboosteihin saimme siemenet näppärään muotoon, sillä keksimäisinä ne ovat helppo herkutella sellaisenaan”, Meltovaara kuvailee. “Samalla ne ovat myös täydellisen muotoisia dippaamiseen! Seedboost taipuu ulkoillessa syttyvän pikkunälän ja leffailtojen herkunhimon sammuttajaksi.”

70 gramman kokoiset tuotepakkaukset ovat täynnä energiaa ja elinvoimaa. Pussillinen Seedboosteja sujahtaa kätevästi retkireppuun tai jopa ulkoilutakin taskuun. Siemen snacksit ovat omiaan käteväksi ja maistuvaksi evääksi, kun pikkunälkä yllättää pienet tai isommat ulkoilijat.

Tutkitusti terveellisen välipalan salaisuus on siemenissä

Seedboostien pääraaka-aineena ovat erilaiset siemenet, joiden terveysvaikutuksia Leipomo Rosten on tutkinut itselleen brändätyllä Seedhow-konseptilla yhdessä Eurofinsin ja Aistila Oy:n kanssa. Seedhow-merkistä tunnistaa Rostenin tuotteet, joissa on vähintään 45 % siemeniä ja vähintään kahta eri siemenlajia. Näitä tuotteita ovat uusien Seedboostien lisäksi Rostenin Siemenrapeat siemennäkkileivät, joiden uusin tulokas on proteiinipitoisempi näkkileipä, jossa on siemeniä jopa 85 %.

“Siemenissä on tutkitusti hyviä rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka vaikuttavat eri tavoilla kehon toimintaan ja hyvinvointiin”, Meltovaara vahvistaa. “Osana monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja siemenpohjaiset Seedboostimme ovat tutkitusti terveellinen välipalavaihtoehto.”

Vatsaystävällisistä Seedboost siemen snackseista saa suuren osan päivittäisestä vitamiini- ja hivenainesaantisuosituksesta sellaisenaan. “Mielestämme Seedboostit ovat mainio terveellisemmän napostelun vaihtoehto”, Meltovaara summaa.

Kokeile Seedboosteja sellaisenaan tai dippikastikkeiden kera! Lue lisää Seedboosteista täältä. Ota herkulliset dippireseptit talteen alta!

Valkopapu-avokadotahna

1 avokado
1 dl valkopapuja
1 valkosipulinkynsi
n.1 tl suolaa (lisää vähitellen)
mustapippuria
½ limen mehu
tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Raikas pestodippi

180 g maustamatonta tuorejuustoa
20 g pinjansiemeniä
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
100 g parmesaaniraastetta
1 tuore basilika

Paahda suolalla maustetut pinjansiemenet pannulla. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Yllättävän hyvä mustikkapaikka löytyy nykyään kauppojen pakasteosastoilta. Mustikka-vanilja-Rostis on jo ollut myynnissä hyvinvarustettujen kauppojen paistopisteillä ja nyt sitä saa kotipaistoon suunniteltuna pakasteena.

Leipomo Rostenin Rostiksen makuhermojen valloitus alkoi, kun alkuperäinen riisiä, munaa ja voita rapeassa ruiskuoressa sisältävä Rostis vakuutti herkullisuudellaan Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailun nimekkään tuomariston ja voitti kilpailun.

Nykyisin Rostis-perheeseen kuuluu alkuperäisen Rostiksen lisäksi karjalanpaistitäytteinen Rostis, joka sisältää suomalaista sian- ja naudanlihaa sekä kasviksia, ja mustikka-vanilja-Rostis, joka sisältää suomalaisia metsämustikoita ja vaniljaista riisipuuroa. Kaikki kolme ruiskuoreen leivottua makua löytyvät paistopisteiltä. Alkuperäinen Rostis on mustikka-vanilja-Rostiksen tavoin myynnissä myös pakasteena.

”Jo tuotekehityksen alkutaipaleella ajattelimme Rostiksia makusarjana. Suomalainen menestysresepti -kilpailun aikana testattiin useampia versioita leipomomme koekeittiössä ja kuluttajilla – ihan kaikki versiot eivät jatkokehitykseen päässeet”, kertoo Leipomo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja Veera Meltovaara.

Kuuden kappaleen pakastepusseissa myytävä laktoositon mustikka-vanilja-Rostis edustaa suomalaisten metsämustikoiden ja vaniljan yhdistelmällä juuri suomalaista lempeän makeaa maailmaa. 

”Mustikka-vanilja-Rostis sopii jälkiruoaksi, aamupalaksi, iltapalaksi ja välipalaksi. Arkeen ja juhlaan. Käytännössä ihan millaiseksi palaksi vain haluaa. Se on helposti kotona paistettava herkku, jonka voi yhtä hyvin ottaa luontoretkelle kahvileiväksi tai tarjota kevään juhlissa”, Meltovaara pohtii.

Laadukkaista raaka-aineista ei ole Rostiksissa tingitty. Kaikkiin Rostiksiin käytetään muun muassa vain Fazerin Myllyn Leipomo Rostenia varten sopimusviljelyttämiä, kestävän viljelyn periaatteiden mukaan viljeltyjä kotimaisia rukiita sekä kotimaista vastuullisesti tuotettua Valio kermaa ja voita.

”Me näemme, että mustikka-vanilja-Rostis haastaa hyvyydessään makeat välipalat ja muut jälkiruoat, kuten vaikka suomalaisten rakastaman jäätelön. Ainakin jäätelö maistuu paremmalta mustikka-vanilja-Rostiksen kanssa”, Meltovaara visioi.

Leipomo Rosten jatkaa Rostis-makujen kehittämistä. Koekeittiössä valmistuvat muun muassa vegaaniset täytteet.

”Rukiista emme välttämättä Rostiksissa luovu, mutta ei se poissuljettu ajatus ole. Mielellämme kuuntelemme myös kuluttajien ideoita ja ajatuksia uusista mauista”, Meltovaara väläyttää.

Mustikka-vanilja-Rostiksia löytyy pakasteina hyvinvarustetuista kaupoista.

Lisätietoja:
Veera Meltovaara
Leipomo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja
puh. +358 40 554 5807
veera.meltovaara@leipomorosten.fi
www.leipomorosten.fi

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys, joka on leiponut hyviä makuja edelläkävijän otteella jo vuodesta 1939. Pitkien perinteiden vaaliminen ja rohkea katse tulevaisuuteen takaavat tuoreet ja hyvänmakuiset leivät ja leivonnaiset. Leipomokonsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa, ja se työllistää noin 200 alan ammattilaista.

Tutustu Rostikseen.

Lue lisää
Rostis mustikka pakaste

Ketterästi tuotekokeiluja tekevän Rostenin vegaaninen Runebergintorttu on toivottua hyvää. Kysyntä jopa yllätti leipomon, sillä se oli ennusteeseen verrattuna viisinkertainen. Makuoivalluksistaan tunnettu kahdeksankymppinen Rosten ei aio jättää vegaanista tuotekategoriaansa vain yhden tortun varaan.

”Oikeastaan meillä on leipomolla runsaudenpula uusista tuoteideoista. Hiljaisia signaaleja ja maailman syömistottumuksia tulkitaan ja tarkkaillaan jatkuvasti. Kehittäminen ja kokeileminen ovat tärkeä osa identiteettiämme. Ihan jokaista ideaa emme ehdi toteuttamaan, mutta vegaaniset tuotteet ovat etusijalla”, kertoo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja Veera Meltovaara.

Ruokavaliot muuttuvat yhdessä maailman kanssa ja Rosten haluaa leipoa hyvältä maistuvia tuotteita, jotka vastaavat kuluttajien ravitsemus- ja herkuttelutarpeisiin.

”Päivittäiseen ruokavalioon on huutava pula vegaanisista tuotteista. Kuluttajat kyselevät näitä meiltä kasvavissa määrin ja esittävät tuotetoiveita. Haluamme vastata vegaanista ruokavaliota noudattavien tarpeisiin ja samalla haluamme, että vegaaniset tuotteemme maistuvat hyviltä myös sekasyöjien mielestä. Runebergintorttumme on jo maistunut hyvin perinteisenä ja gluteenittomana versiona, joten luonnollinen seuraava askel meille oli vegaaninen leivos”, Meltovaara jatkaa.

Rostenin tuotekehitysprojekteista vastaava tuotantojohtaja Mika Suvanto kertoo, että vegaaninen Runebergintorttu yllätti hyvällä maullaan leipomon kokeneimmatkin leipojat.

”Ei ole mitenkään läpihuutojuttu onnistua vegaanisessa leivonnassa. Tuotekehitysnäkökulmasta vegaaninen leivonta on alalla yksi isoimmista, ellei sitten isoin kehitysaskel ja haaste, mitä olen henkilökohtaisesti 30-vuotisen urani aikana kokenut. Gluteeniton tai laktoositon leivonta eivät ole ollenkaan yhtä visaisia, sillä vegaanisessa leivonnassa kaikki on mietittävä aivan uusiksi, jotta haluttu lopputulos saavutetaan”, Suvanto kertoo.

”Vegaanisessa leivonnassa ei luonnollisesti voi käyttää perinteisessä leivonnassa oleellisia eläinperäisiä raaka-aineita, kuten kananmunaa, joka sitoo taikinaa ja antaa sille hyvän rakenteen. Oikeastaan kaikki raaka-aineet on mietittävä uudestaan. Vegaaniseen Runebergintorttuun saimme samankaltaisen rakenteen kuin perinteiseen Runebergintorttuumme, sillä löysimme yhteensopivat raaka-aineet”, Suvanto jatkaa.

Rostenin vegaanisen Runebergintortun kehittämiseen meni hieman yli puoli vuotta. Prosessissa onnistuminen innostaa leipomoa kehittämään muitakin vegaanisia tuotteita.

”Vegaaninen Runebergintorttumme oli valmis viiden testierän jälkeen. Toimivan tuotteen löytämiseen saattaa mennä kymmenistä kiloista satoihin kiloihin koevedoksia”, kertoo Rostenin tuotekehittelijä Markus Rahtu. ”Vegaanisten tuotteiden suunnittelussa haasteena on saada tuotteesta samanlainen kuin perinteisestä vastaavasta tuotteesta. Toimivatko uudenlaiset raaka-aineet, onko rakenne hyvä ja rullaako tuotanto isossa mittakaavassa. Lähtökohtaisesti halusimme vegaanista Runebergintorttua kehittäessä, että tuote on ulkonäöltään, tuntumaltaan ja maultaan samanlainen kuin muutkin Runebergit.”

Leipomo Rosten jatkaa vegaanisten leipomotuotteiden kehittämistä ja testaamista. Suunnitelmissa on muun muassa useamman perinteisen leipomotuotteen vegaaniset versiot ja aivan uudenlaiset vegaaniset ruokainnovaatiot. Onnistumisista uusien vegaanisten tuotteiden kohdalla tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja:
Veera Meltovaara
Leipomo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja
puh. +358 40 554 5807
veera.meltovaara@leipomorosten.fi
www.leipomorosten.fi

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys, joka on leiponut hyviä makuja edelläkävijän otteella jo vuodesta 1939. Pitkien perinteiden vaaliminen ja rohkea katse tulevaisuuteen takaavat tuoreet ja hyvänmakuiset leivät ja leivonnaiset. Leipomokonsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa, ja se työllistää noin 200 alan ammattilaista.

Tutustu vegaaniseen Runebergintorttuun.

Lue lisää
vegaaninen runebergintorttu

Alku vuoden uutuudet ja kausituotteet

Vuoden 2021 uutuutena on helposti lähestyttävä viipaloitu rouheleipä.
Pikkuviinereiden uutuusmakuna on kinuski.

Alkuvuoden herkkuihin kuuluvat niin Runebergintortut kuin laskiaispullatkin.

Voilla leivottu

Pikkuviinerien herkullinen uutuusmaku on kinuski. 

Tutustu tuotteeseen
pikku-kinuskiviineri
Rostis

Suomalainen menestysresepti 2020 voittaja

Karjalan muttei piirakka
Riisipuuroa, munaa ja voita rapeassa ruiskuoressa,
hyvää suomalaista ruokaa. Vie mukana.

menestysresepti

Suomalainen menestysresepti 2020 

Leipomo Rosten oli mukana Suomalainen menestysresepti kilpailussa. Sarja nähtiin sekä Nelosella että Ruudussa. 29.6. selvisi, että pääsimme kilpailuissa finaaliin ja 24.8. Rostis julkaistiin voittajaksi.

Suomalainen menestysresepti -sarjan toinen tuotantokausi on nähtävillä alla olevasta linkistä. Tv-sarjan 10 jaksossa seurataan rohkeiden yrittäjien matkaa tuoteideasta kaupan hyllylle.

Katso jaksot: www.ruutu.fi/ohjelmat/suomalainen-menestysresepti

 

 

Hieraisin unihiekat silmistäni ja seurasin kyökistä lämpimästi läikkyvää valoa. Mummo oli tuttuun tapaansa ollut pystyssä ennen kuin aurinko edes valmistautui nousuunsa. Siinä kissan kanssa kilpaa selkiämme venytellessä hurmaava tuoksu alkoi vetää neniämme puoleensa ongenkoukun lailla. Vastanostetut perunat, lantut ja nauriit lepäsivät versoineen ruokapöydällä voisulakulhon, riisipuurokattilan ja ruistaikinan vieressä, munavoita unohtamatta. Leivinuunin lämpö väreili hikipisaroina mummon huivin alta, hän pyyhki otsansa esiliinaan ja katsahti minua hymyillen: ”Mites se vunukoilta nälkä lähtis, jossei piiroota aamusta paistettas.”

Ajaudun joskus arjen kiireissä ajatuksiini kaupan käytävillä, tunnen mummolan kissan hipaisevan jalkojani ja mietin kuinka onnekas olen, että sain tutustua juuriini. Arvostan käsillä leipomisen perinteitä, sukupolvelta toiselle runoja laulaen siirrettyä elämäntaitoa. Harmikseni minulla ei ole ollut aikaa tarttua kaulimeen, vielä. Onnekseni havahdun siihen, kuinka tuoksu mummolasta löytyy nykyisin kaupan paistopisteeltä. Samat ravitsevat suomalaiset raaka-aineet, omasta maasta, uudella tavalla rapeaan ruiskuoreen käärittynä – riisipuurolla, munalla ja voilla täytettynä. Rukiinen koti pehmeälle sydämelle. Helposti mukaan evääksi tai tarjolle. ”Mites niin, totta tosiaan”, tokaisen lastenrattaita ohjaavalle kanssakiirehtijälle.

Kaipuusta Karjalaan

Seuraa tuoksua lähimmälle paistopisteelle. Maku vie mukana.

avainlippu logo
rostis

Kesän 2020 herkulliset uutuudet

Kesän valikoimamme täydentyi sekä makeilla että suolaisilla uutuustuotteilla, joihin pääset tutustumaan tällä sivulla. Maukasta kesää 2020!

100 % KOTIMAISEEN VILJAAN LEIVOTTU

Juustoinen uutuus sämpylä jokapäiväiseen arkeen.

Saatavilla 4 ja 8 kpl:n pusseissa.

Tutustu tuotteeseen
Juustosämpylä

HOIKKA

Runsaasti kuitua, sopivasti hapan, perinteisesti maukas, paljosti rukiinen ja aina juureen leivottu

– SE HOIKEMPI KOTIMAINEN TÄYSJYVÄRUISPALA

 

Rosten Hoikka on uusi ohut täysjyväruispala, joka sopii sinkuille ja isommille perhekunnille, sillä sitä saa viiden ja kymmenen leipäpalan pusseissa. Pitkään ja hartaudella kehitetty hoikempi täysjyväruispala on aina juureen leivottu ja sen täysin kotimaisista viljaraaka-aineista 75 % on täysjyväruista. Paljosti rukiinen Hoikka on sopivasti hapan ja perinteisesti maukas.

 

 

TÄSTÄ TULEE HELPOSTI UUSI ARKIRUKIISI.

Kun herää aamulla paljon ennen muita, tulee töistä muiden mentyä nukkumaan, juoksee jääparrassa umpihangessa, pulahtaa toistuvasti avantoon, järjestää lapset ylös sängystä ja sen jälkeen kouluun ja koulun jälkeen harrastuksiin tai jos haluaa vain ottaa rennosti, pysähtyä ja nauttia. Muista ruista, sekin tulee toimeen vaatimattomassa maassa ja karussa ilmastossa.
Se on sitkeä kuten sinä.

 

Tutustu resepteihin: Hoikka-ruisleivät kuudella tapaa

Perjantaina 28.2. juhlistetaan ruisleipää

Siitä lähtien, kun ruisleipä valittiin vuonna 2017 Suomen kansallisruoaksi, Ruisleipäpäivää on vietetty suomalaisen kulttuurin eli Kalevalanpäivän yhteydessä 28.2. Leipätiedotuksen tekemän tutkimuksen mukaan ruisleipä onkin kuluttajien mielissä terveellisin leipä. Lue lisää ruisleivästä ja sen eduista alta!

Kuva: Leipätiedotus

Ruisleipä vetoaa suomalaisiin

Ruisleipä maistuu suomalaisille niin paloina, reikäleipänä, limppuina kuin näkkileipinäkin, ja sitä syödään keskimäärin kaksi palaa päivässä.

Kuitupitoinen ruisleipä tukee myös terveyttä mm. laskemalla kolesterolia ja diabeteksen riskiä ja tarjoamalla energiaa, rautaa ja magnesiumia lihaksille.

Lue lisää

Osallistu ruisleipäarvontaan tehtaanmyymälöissämme

Ruisleipäpäivän kunniaksi kaikissa kolmessa tehtaanmyymälässämme on käynnissä 24.–28.2.2020 arvonta, jossa voi voittaa kassillisen herkullisia ruisleipiämme.

Tervetuloa kahvittelemaan, ostoksille ja osallistumaan!

Katso yhteystiedot

Ystävänpäivän kausituotteet

Ystävänpäivämunkki

Herkullinen munkki sekamarjatäytteellä ja marsipaanisydämellä. Saatavilla 10.–14.2.


Tutustu tuotteeseen

Ystävänpäiväleivos

Syötävän suloinen sydänleivos, jossa on vaaleanpunainen sokerikuorrute. Saatavilla 10.–14.2.


Tutustu tuotteeseen

Muut herkut

VINKKI: Jos haluat nähdä enemmän vaivaa ja leipoa itse, kokeile tätä suussasulavaa Pumppernikkeli-juustokakkua tai gluteenitonta inkivääri-mustikkajuustokakkua. Iloista ystävänpäivää!

Suussasulavat laskiaispullat saatavilla nyt valtakunnallisesti

Helmikuussa herkutellaan laskiaispullilla, jotka ovat valtakunnallisessa kausivalikoimassamme 27.2.2021 asti. Saatavilla on tietysti kaksi eri vaihtoehtoa – mansikkatäytteellä ja mantelinmakuisella täytteellä. Tutustu laskiaispulliimme paremmin alla!

Klassinen vastakkainasettelu

Laskiaispullat herättävät tunteita ja jakavat ihmiset yleensä kahteen koulukuntaan: hillon ja mantelitäytteen ystäviin. Naapurimaassamme Ruotsissa laskiaispullia syödään pääosin mantelitäytteellä, kun taas Suomessa ja Norjassa molemmat vaihtoehdot ovat yhtä oikeita. Oli valintasi kumpi tahansa, takaamme sinulle suussasulavan elämyksen!

Laskiaispullat
laskiaispulla mansikka pakkaus
Mansikkatäytteellä
laskiaispulla manteli pakkaus
Mantelinmakuisella täytteellä