Rosten ohuet ruispalat

Tältä ohuen ruisleivän pitää maistua! Rosten Ohuet Ruispalat ovat sopivan sitkeitä ja happamia, kuten kunnon ruisleivän kuuluukin olla.

Tutustu Ohuisiin Ruispaloihin >

 

Rosten Siemenrapeat Gluteeniton Provencen yrtit & merisuola

Suomen suosituin siemennäkkileipä kävi matkoilla ja maistuu nyt ranskalaisittain.

Tutustu gluteenittomaan uutuuteen >

Rosten Street Food -sämpylät

Kotimaisilla Rosten Street Food -sämpylöillä loihdit ympärivuotisen grillikauden maistuvimmat täytetyt sämpylät tai hampurilaiset

Rosten Street Food Briossi hampurilaissämpylä on kuohkeanmakea grillikauden kuninkaallinen.
Tutustu hyvien hampurilaisten ykkössämpylä Briossi hampurilaissämpylään.

Rosten Street Food Parila hampurilaissämpylä on aivan uudenlainen hampurilaissämpylä.
Tutustu Parila hampurilaissämpylään.

Rosten Street Food Bao Bun höyrysämpylä on aasialainen höyrysämpylä, jonka voit täyttää millä haluat.
Tutustu Bao Bun hörysämpylään.

Rosten Arki-sämpylät

Rosten Arki-sämpylät sopivat jokapäiväiseen ruokapöytään ja eväsleipien luottosämpylöiksi.
Tutustu sämpylöihin:
Rosten Arki 5 viljan sämpylä
Rosten Arki Grahamsämpylä
Rosten Arki Kaurasämpylä

Maistuvia pitkoja, herkullisia munkkeja ja vaniljainen kampaviineri

Leivonnaisvalikoimamme on täydentynyt useilla makeilla herkuilla, jotka maistuvat kaikenlaisissa kahvipöydissä. Uutta makeaa nimittäin löytyy joka makuun. On pitkoa, munkkia ja viineriä.

Tutustu uutuuspitkoihin:
Rosten Voipullapitko
Rosten Mansikka-vaniljapitko


Tutustu uutuusmunkkeihin:
Rosten Piispanmunkki
Rosten Iso Vadelmamunkki
Rosten possumunkki
Rosten Rahkamunkki


Tutustu uutuusviineriin:
Rosten Vaniljakampaviineri

 

Rosten Rennot

Käsityöläisleipiä modernilla twistillä; ne ovat juureen leivottuja, fermentoituja ja vähintään 24 tuntia stressittömässä tilassa levänneitä. Tuoteperheeseen kuuluvat Rennot Ruispalat ja Rennot Kaura-Porkkanaleipäset.

Tutustu Kaura-Porkkanaleipäseen > 

Tutustu Ruispaloihin > 

 

Kaura 100

Koukuttavan maukas käsityöläisleipä.
Se on aito kauraleipä, jonka viljaraaka-aineista 100 % on kauraa.

Tutustu tuotteeseen > 

 

Ystävänpäivätorttu
Muista ystävää tai lähimmäistä sydämellisellä herkulla.
Vaniljaisen suussasulava pikku porkkanakakkunen sopii täydellisesti yhdessä nautittavaksi.

Tutustu tuotteeseen > 

 

 

Naistenpäivätorttu
Kahvipöydän uusi vadelmainen jälkiruoka elämäsi naisten tai naistenmielisten kunniaksi. Täydellinen herkku äidin, mummin, vaimon tai vaikkapa tyttären ilahduttamiseen.

Tutustu tuotteeseen > 

 

Pääsiäistorttu
Sitruunaisen raikas ja herkullinen tarjottava kruunaa pääsiäisen juhlapöydän. Nauti nopeasti, ettei pääsiäispupu nappaa juhlatorttua.

Tutustu tuotteeseen > 

Perheyritys Leipomo Rosten Oy on hankkinut omistukseensa koko Porin Leipä Oy:n osakekannan.

Osaksi Leipomo Rosten konsernia liittyvän Porin Leivän liikevaihto on vuonna 2022 yli 16 miljoonaa euroa ja työntekijöitä yrityksessä on lähes 150. Porin Leivän molemmat tuotantoyksiköt sijaitsevat Porissa.

Perheyritys Leipomo Rosten aloitti leipomisen vuonna 1939 ja Porin Leipä 1947. Leipomoilla on jo aiemmalta ajalta yhteistä historiaa ja ne palaavat nyt 35 vuoden jälkeen takaisin yhteen.

”Isäni Yrjö Keurulainen ja Leipomo Rostenin toimitusjohtaja Kari Meltovaaran isoisä Frans Meltovaara perustivat aikoinaan nykyisen Porin Leivän. Suvut omistivat sen sekä Leipomo Rostenin yhdessä vuoteen 1987 saakka. Pandemian ja Ukrainan sodan myötä alkanut raaka-aine- ja energiakriisi ovat olleet vaikeita Porin Leivälle, täten leipomon toimintaa olisi ollut vaikeaa jatkaa yksin. Olen hyvin kiitollinen, että löysimme ratkaisun Porin Leivän tulevaisuudelle suvun sisältä ja luotamme Leipomo Rostenin kykyyn luotsata Porin Leipä tuleville vuosikymmenille”, kertoo Porin Leivän entinen pääomistaja ja pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Ulla Lehmijoki.

Porin Leivällä on Satakunnassa vahva tunnettuus ja markkinaosuus. Yrityskaupan johdosta sen ja Leipomo Rostenin alueellinen ja valtakunnallinen näkyvyys kasvavat entisestään. Yhdistymisen ansiosta leipomon valikoima monipuolistuu sekä logistiset, hallinnolliset ja muut synergiaedut kasvavat, kertoo Leipomo Rostenin pääomistaja ja toimitusjohtaja Kari Meltovaara.

Porin Leivän toimitusjohtajana jatkaa Petri Kivineva.

Suomessa tehty – kotimaisten leipomotuotteiden saatavuus turvataan

Leipomo Rosten ja Porin Leipä yhdessä tarjoavat laajan valikoiman suomalaisten makuhermoon osuvia tuotteita. 

Leipomo Rostenin laadukkaaseen tuotevalikoimaan kuuluvat tunnetut brändit, esimerkiksi perinteisillä resepteillä leivotut Jurmo-leivät, uuden ajan Siemenrapeat ja SeedBoostit sekä suositut Crusta-leivät. Porin Leipä on vahva ruoka- ja kahvileipien sekä pakastetuotteiden valmistaja. Sen tunnetuimpia tuotteita ovat Porin Poika -ruisleivät, Karhu-limppu sekä Sarpin brändillä myytävät kahvileivät. 

Leipomoissa käytetään pääasiassa suomalaisia raaka-aineita ja kotimaisesta viljasta jauhettua jauhoa. 

Meltovaara korostaa, että suomalaisina olemme kaikki yhteisellä asialla. Kotimaisten tuotteiden ostamisella on nyt aiempaa suurempi merkitys. Suomalaiset voivat vaikuttaa kulutusvalinnoillaan Suomen huoltovarmuuteen ja omavaraisuuteen.

“Meidän tehtävämme on varmistaa, että meillä Suomessa on kaupoissa lähellä leivottuja tuotteita.”

 

Lisätietoja:
Kari Meltovaara
Leipomo Rostenin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja
puh. 020 770 2360
kari.meltovaara@leipomorosten.fi
www.leipomorosten.fi

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys, joka on leiponut hyviä makuja edelläkävijän otteella jo vuodesta 1939. Pitkien perinteiden vaaliminen ja rohkea katse tulevaisuuteen takaavat tuoreet ja hyvänmakuiset leivät ja leivonnaiset. Leipomokonsernin liikevaihto on noin 31 miljoonaa, ja se työllistää noin 200 alan ammattilaista.

Oletko miettinyt, mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin leipä saapuu kaupan leipäosastolle?

Tiedekeskus Heurekassa vietetään Leipäviikon teemapäiviä 15.–16.9. Missä leipä kasvaa -teematapahtumassa Heurekan Tapahtumatorilla voi tutustua Leipätiedotus ry:n infopisteisiin ja osallistua interaktiiviselle toimintaradalle, jolla selvitetään viljan matkaa pellolta pöytiin. Laboratoriossa tutkitaan ja tunnistetaan kotimaisten viljalajien jyviä mikroskoopilla. Kotiin viemisiksi vierailulta saa tuhdin tietopaketin lisäksi tuoretta leipää, muun muassa Rosten Seedboosteja.

Lisätietoja ja varaukset: https://www.heureka.fi/leipaviikko-heurekassa-2022/

Tervetuloa selvittämään Missä leipä kasvaa!

Tutustu minkälaista maukasta uutta olemme tällä kertaa makuhermojasi viettelemään leiponeet.

Crusta mallasleipä
Maltainen Crusta, maltatko olla maistamatta?

Tutustu tuotteeseen > 

Crusta rouheinen kauraleipä
Rouheinen kauraleipä, jossa on rutkasti kauran hyvää. Jopa 29 % kauraa leivän viljaraaka-aineista.

Tutustu tuotteeseen > 

Kaura-vehnäviipaleet
Uutuusleipä päivän jokaiseen leipähetkeen. Valmiiksi leikatut palat jakautuvat mukavasti koko perheen kesken. Syö sellaisenaan tai paahda. Ei sisällä lisättyä gluteenia.

Tutustu tuotteeseen > 

 

Juhlalimppu 
Näyttää juhlapöydässä kauniimmalta kuin kukkakimppu ja taatusti maistuu paremmalta. Rostenin juhlalimpusta tulee helposti juhlien leipäpöydän tähti.

Tutustu tuotteeseen > 

Korvapuustikranssi
Jättimäinen korvapuusti vai jaettu nautinto? Sinä päätät, miten nautit kranssin muotoon taikomamme korvapuustin. Mauissa ei ole säästelty – uskallamme jopa väittää, että tätä on vaikea olla syömättä kerralla hotkii sen sitten kavereiden kanssa tai ihan yksin.

Tutustu tuotteeseen > 

Mini Calzone
Maistuvaa minimättöä helpon tarjottavan tarpeeseen. Calzone on taitettu pizza, jonka Rosten on valmistanut minikoossa. 12 minuutissa paistat kotiuunissa mozzarella-pesto-täytteisen makunautinnon, jonka italialainenkin hyväksyisi.

Tutustu tuotteeseen > 

Ohrapala
Ota rohkeasti ohraleipää – tämän maistuvan herkun viljaraaka-aineista 42 % on ohraa.

Tutustu tuotteeseen > 

Tumma ruispala
Tässäkö uusi arkirukiisi? Tumman ruispalan viljaraaka-aineista 64 % on ruista.

Tutustu tuotteeseen > 

 

Halloweentorttu
Pirteänmakuinen torttu ilostuttaa syksyn pelottavinta aikaa. Rostenin Halloweentorttu tuo makeutta pimeyden keskelle.

Tutustu tuotteeseen > 

 

Isänpäivätorttu
Usein isälle tuodaan kahvi sänkyyn isänpäivän aamuna. Nyt voit muiden herkkujen ohella tarjota isälle makean kahvinmakuisen Rostenin isänpäivätortun. Saa näitä muutkin kuin isät syödä.

Tutustu tuotteeseen > 

Tämän vuoden valtakunnallisen keliakiaviikon teemana on keliakian sairastaminen siitä tietämättä. Tälläkin hetkellä noin 70 000 suomalaista sairastaa tietämättään keliakiaa. Kun keliakiadiagnoosi vahvistuu, gluteenittomalla ruokavaliolla voi alkaa hoitamaan sitä.

Rostenilla kehitetään ja valmistetaan gluteenittomia tuotteita ja niitä löytyy muun muassa siemenpohjaisista tuoteperheistämme Siemenrapeat-siemennäkkileivät ja Seedboost siemen snackit. On hienoa, että gluteenittomien tuotteiden valikoima on nykyään niin laaja ja syötävää löytyy moneen gluteenittomaan makuun.

Lue lisää Keliakialiiton sivuilta:
https://www.keliakialiitto.fi/kuluttajat/ajankohtaista/uutiset/keliakiaviikko-2022-70-000-suomalaista-sairastaa-tietamattaan-keliakiaa/

Bongaa samalla gluteenittomista Seedboosteistamme tehty macaron-resepti:
https://www.keliakialiitto.fi/kuluttajat/reseptit-ja-tuotteet/reseptit/seedboost-siemen-macarontarjotin/

Tutustu gluteenittomiin tuotteisiimme:
https://www.leipomorosten.fi/tuotteet/

Tutustu gluteenittomiin Seedboosteihin:
https://www.leipomorosten.fi/tuotemerkit/seedboost-siemen-snacksit

Loman retkillä ja vaelluksilla on tärkeää, että matkassa mukana olevat elintarvikkeet säilyvät hyvin, vaikkakin ravintoarvojen kustannuksella. Rostenin siemennäkkärit sisältävät tutkitusti runsaasti hyviä hivenaineita ja vitamiineja, jotka auttavat retkeilijää jaksamaan maasto-olosuhteissa.

Riittävät ja maukkaat eväät on tärkeä osa onnistunutta retkeä tai vaellusta. Retkillä on hyvä välttää painavia ja helposti pilaantuvia tuotteita. Kevyillä eväillä helpotat huomattavasti matkantekoa, koska rinkkaan kertyy painoa yllättävän paljon jo välttämättömistä tarvikkeista. 

Siemennäkkärit ova ravintorikkaita ja säilyvät hyvin

Erityisen tärkeää on, että ruoka säilyy hyvin ja sisältää riittävästi ravintoaineita. Siemennäkkileivät ovatkin loistava vaihtoehto retkille evääksi. Siemennäkkileivät sisältävät runsaasti tärkeitä kivennäisaineita, joita kehosi tarvitsee suoriutuakseen rankoistakin vaelluksista. 

Ateriaksi lisukkeiden kanssa tai välipalaksi sellaisenaan  

Kuivana tuotteena siemennäkkärit säilyvät pitkään maasto-olosuhteissa ja ovat kevyitä kantaa. Retkillä on tärkeää saada runsaasti energiapitoista ruokaa, koska maastossa kulutat huomattavasti enemmän kaloreita, kuin arkena kaupungissa. Siemenet sisältävät hyviä rasvoja, jotka auttavat sinua jaksamaan läpi koko päivän.

‘’Lyhyillä retkillä voit kantaa mukanasi voita ja leikkeleitä näkkärin päällisiksi. Pidemmille reissuille erilaiset tuubiin pakatut tahnat sopivat mainiosti siemennäkkärin päälle’’, vinkkaa Veera Meltovaara Leipomo Rosten Oy:n markkinointipäällikkö.

Siemenrapeiden uutuus – proteiinia 21g

Siemenrapeiden proteiini seesami & pellava siemennäkkileipä on loistava vaihtoehto retkille välipalaksi sellaisenaan tai vaikkapa ateriaksi pienellä tuunaamisella. Proteiini seesami & pellava sisältää  21 g proteiinia 100 grammaa kohden, jolla saat helposti itsesi kylläiseksi.

Näppärän kokoinen vaihtoehto – Seedboost

Leipomo Rostenin toinen siemenpohjainen tuotemerkki Seedboost tarjoaa myös retkeilijöille sopivaa naposteltavaa. Siemen snacksit ovat oiva tapa pitää pikkunälkä kurissa vaelluksen aikana ja tankata pysähtymättä.

Tutkitusti terveellinen Seedboost on hiivaton, lisä- ja säilöntäaineeton välipala, josta saa suuren osan päivittäisestä vitamiini- ja hivenainesaantisuosituksesta. Tästä todisteena Rosten käyttää Seedhow-merkintää siementuotteissaan.

Tutkitusti hyvät retkieväät

Seedhow kertoo siementen yhteisvaikutuksista hyvinvointiimme. Seedhow-merkki kertoo, että tuote sisältää aina vähintään 45 % siemeniä. Jokaisessa Seedhow-tuotteessa on myös vähintään kahta eri siemenlajia. 

Leipomo Rosten laajensi tuotevalikoimaansa välipalatuoteryhmään. Seedboost siemen snacks on Rostenin uusi vegaaninen ja terveellinen tuoteinnovaatio.

Valtakunnallisesti Leipomo Rosten tunnetaan parhaiten Rostis-ruispiirakoista, joilla leipomo toi voiton kotiin Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailussa, ja runebergintortuista, joita herkuteltiin tänä vuonna ensi kertaa vegaanisina versioina.

 “Kehittäminen ja kokeileminen ovat tärkeä osa identiteettiämme”, kertoo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja Veera Meltovaara. “Meillä on useampia linjoja tuotteidemme suunnittelussa. Kaiken pitää tietenkin olla hyvänmakuista. Viime aikoina olemme tutkineet, miten syömällä voi edistää omaa hyvinvointiaan. Päätimme nyt haastaa itsemme ja lanseerata tutkitusti terveellisen tuotteen meille uudella alueella, välipalatuoteryhmässä.”

Herkullisia makuja ja hyvinvointia samassa snacksissa

Meltovaara viittaa Rostenin uusimpaan innovaatioon, Seedboost siemen snackseihin. Seedboost on uusi runsaskuituinen välipala, joka on tarkoitettu terveelliseen herkutteluun niin liikkeellä ollessa kuin rentoutuessa.

Vegaanisia, gluteenittomia, hiivattomia ja lisä- ja säilöntäaineettomia Seedboosteja myydään kaupoissa kolmena eri makuyhdistelmänä: karpalo-suklaahippu, valkosipuli-chili ja seesami-chia. Puhtaista raaka-aineista tehdyt snacksit maistuvat sellaisenaan tai omaan makuun sopivan dipin kera.

“Seedboosteihin saimme siemenet näppärään muotoon, sillä keksimäisinä ne ovat helppo herkutella sellaisenaan”, Meltovaara kuvailee. “Samalla ne ovat myös täydellisen muotoisia dippaamiseen! Seedboost taipuu ulkoillessa syttyvän pikkunälän ja leffailtojen herkunhimon sammuttajaksi.”

70 gramman kokoiset tuotepakkaukset ovat täynnä energiaa ja elinvoimaa. Pussillinen Seedboosteja sujahtaa kätevästi retkireppuun tai jopa ulkoilutakin taskuun. Siemen snacksit ovat omiaan käteväksi ja maistuvaksi evääksi, kun pikkunälkä yllättää pienet tai isommat ulkoilijat.

Tutkitusti terveellisen välipalan salaisuus on siemenissä

Seedboostien pääraaka-aineena ovat erilaiset siemenet, joiden terveysvaikutuksia Leipomo Rosten on tutkinut itselleen brändätyllä Seedhow-konseptilla yhdessä Eurofinsin ja Aistila Oy:n kanssa. Seedhow-merkistä tunnistaa Rostenin tuotteet, joissa on vähintään 45 % siemeniä ja vähintään kahta eri siemenlajia. Näitä tuotteita ovat uusien Seedboostien lisäksi Rostenin Siemenrapeat siemennäkkileivät, joiden uusin tulokas on proteiinipitoisempi näkkileipä, jossa on siemeniä jopa 85 %.

“Siemenissä on tutkitusti hyviä rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka vaikuttavat eri tavoilla kehon toimintaan ja hyvinvointiin”, Meltovaara vahvistaa. “Osana monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja siemenpohjaiset Seedboostimme ovat tutkitusti terveellinen välipalavaihtoehto.”

Vatsaystävällisistä Seedboost siemen snackseista saa suuren osan päivittäisestä vitamiini- ja hivenainesaantisuosituksesta sellaisenaan. “Mielestämme Seedboostit ovat mainio terveellisemmän napostelun vaihtoehto”, Meltovaara summaa.

Kokeile Seedboosteja sellaisenaan tai dippikastikkeiden kera! Lue lisää Seedboosteista täältä. Ota herkulliset dippireseptit talteen alta!

Valkopapu-avokadotahna

1 avokado
1 dl valkopapuja
1 valkosipulinkynsi
n.1 tl suolaa (lisää vähitellen)
mustapippuria
½ limen mehu
tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Raikas pestodippi

180 g maustamatonta tuorejuustoa
20 g pinjansiemeniä
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
100 g parmesaaniraastetta
1 tuore basilika

Paahda suolalla maustetut pinjansiemenet pannulla. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Yllättävän hyvä mustikkapaikka löytyy nykyään kauppojen pakasteosastoilta. Mustikka-vanilja-Rostis on jo ollut myynnissä hyvinvarustettujen kauppojen paistopisteillä ja nyt sitä saa kotipaistoon suunniteltuna pakasteena.

Leipomo Rostenin Rostiksen makuhermojen valloitus alkoi, kun alkuperäinen riisiä, munaa ja voita rapeassa ruiskuoressa sisältävä Rostis vakuutti herkullisuudellaan Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailun nimekkään tuomariston ja voitti kilpailun.

Nykyisin Rostis-perheeseen kuuluu alkuperäisen Rostiksen lisäksi karjalanpaistitäytteinen Rostis, joka sisältää suomalaista sian- ja naudanlihaa sekä kasviksia, ja mustikka-vanilja-Rostis, joka sisältää suomalaisia metsämustikoita ja vaniljaista riisipuuroa. Kaikki kolme ruiskuoreen leivottua makua löytyvät paistopisteiltä. Alkuperäinen Rostis on mustikka-vanilja-Rostiksen tavoin myynnissä myös pakasteena.

”Jo tuotekehityksen alkutaipaleella ajattelimme Rostiksia makusarjana. Suomalainen menestysresepti -kilpailun aikana testattiin useampia versioita leipomomme koekeittiössä ja kuluttajilla – ihan kaikki versiot eivät jatkokehitykseen päässeet”, kertoo Leipomo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja Veera Meltovaara.

Kuuden kappaleen pakastepusseissa myytävä laktoositon mustikka-vanilja-Rostis edustaa suomalaisten metsämustikoiden ja vaniljan yhdistelmällä juuri suomalaista lempeän makeaa maailmaa. 

”Mustikka-vanilja-Rostis sopii jälkiruoaksi, aamupalaksi, iltapalaksi ja välipalaksi. Arkeen ja juhlaan. Käytännössä ihan millaiseksi palaksi vain haluaa. Se on helposti kotona paistettava herkku, jonka voi yhtä hyvin ottaa luontoretkelle kahvileiväksi tai tarjota kevään juhlissa”, Meltovaara pohtii.

Laadukkaista raaka-aineista ei ole Rostiksissa tingitty. Kaikkiin Rostiksiin käytetään muun muassa vain Fazerin Myllyn Leipomo Rostenia varten sopimusviljelyttämiä, kestävän viljelyn periaatteiden mukaan viljeltyjä kotimaisia rukiita sekä kotimaista vastuullisesti tuotettua Valio kermaa ja voita.

”Me näemme, että mustikka-vanilja-Rostis haastaa hyvyydessään makeat välipalat ja muut jälkiruoat, kuten vaikka suomalaisten rakastaman jäätelön. Ainakin jäätelö maistuu paremmalta mustikka-vanilja-Rostiksen kanssa”, Meltovaara visioi.

Leipomo Rosten jatkaa Rostis-makujen kehittämistä. Koekeittiössä valmistuvat muun muassa vegaaniset täytteet.

”Rukiista emme välttämättä Rostiksissa luovu, mutta ei se poissuljettu ajatus ole. Mielellämme kuuntelemme myös kuluttajien ideoita ja ajatuksia uusista mauista”, Meltovaara väläyttää.

Mustikka-vanilja-Rostiksia löytyy pakasteina hyvinvarustetuista kaupoista.

Lisätietoja:
Veera Meltovaara
Leipomo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja
puh. +358 40 554 5807
veera.meltovaara@leipomorosten.fi
www.leipomorosten.fi

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys, joka on leiponut hyviä makuja edelläkävijän otteella jo vuodesta 1939. Pitkien perinteiden vaaliminen ja rohkea katse tulevaisuuteen takaavat tuoreet ja hyvänmakuiset leivät ja leivonnaiset. Leipomokonsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa, ja se työllistää noin 200 alan ammattilaista.

Tutustu Rostikseen.

Lue lisää
Rostis mustikka pakaste