Suussasulava Pumppernikkeli-juustokakku

Pumppernikkelit maistuvat loistavasti sellaisinaan, mutta niitä on myös helppo hyödyntää leivonnassa tai jälkiruuissa. Tällä kertaa leivoimme ne mukaan täyteläisen herkulliseen juustokakkuun, jonka alkuvalmistelut sujuvat alle puolessa tunnissa!

Ainekset

3 pakettia vadelman- tai glöginmakuisia Pumppernikkeleitä

10 liivatelehteä

5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

400 g (vadelmanmakuista) tuorejuustoa

3 tl vaniljasokeria

5 rkl kiehuvaa vettä

70 g voita

Sokeria oman maun mukaan

Valmistus

  1. Murskaa Pumppernikkelit pakastepussissa.
  2. Jauha puolet muruista hienoksi tehosekoittimessa ja lisää joukkoon 70 g sulatettua voita.
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja taputtele pohja tasaiseksi.
  4. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
  5. Liota liivatelehtiä ensin kylmässä vedessä n. 5 minuuttia ja liuota ne sitten kiehautettuun veteen ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää liivateneste täytteen joukkoon koko aika sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  8. Ripottele loput murut kakun pinnalle, irrota kakku vuoasta ja tarjoile!

Vinkki: Tämä kakku on helppo toteuttaa laktoosittomana! Kokeile myös glöginmakuisia Pumppernikkeleitä, jolloin kakku sopii loistavasti vaikka joulupöytään.