Hoikka-ruisleivät kuudella tapaa

Ruisleipää pienellä twistillä

Hoikka-ruispalaleivät toimivat loistavasti perinteisten leivänpäällisten kanssa, mutta tällä kertaa toimme tarjoiluehdotuksiin pientä twistiä. Kokeile ja ihastu näihin makuyhdistelmiin!

Raakasuklaalevite ja banaani. Klassinen kaksikko kohtaa ruisleivän – kokeile viikonloppuaamuna tai välipalalla.

Tuore viikuna ja tuorejuusto. Makea tuore viikuna ja täyteläinen tuorejuusto tuovat vastapainoa sitkeän ohuelle ruisleivälle.

Pesto ja aurinkokuivattu tomaatti. Loistava vaihtoehto suolaiseen nälkään! Viimeistele suosikkiyrtilläsi.

Avokado ja chili. Limellä, suolalla ja pippurilla maustettu avokadomurska ja chilirenkaat tuovat tuulahduksen Meksikosta. Kokeile myös paahtaa leipä!

 

Maapähkinävoi, mustikka ja siemenet. Täyteläinen maapähkinävoi kaipaa kaverikseen mustikan raikkautta. Sipaise leivälle reilu kerros maapähkinävoita ja ripottele päälle mustikoita ja siemeniä. Nam!

Vuohenjuusto ja pikkelöity retiisi. Ruisleipä, tuhti vuohenjuusto ja pikkelöity retiisi on täydellinen yhdistelmä suolaista, makeaa ja hapanta. Katso retiisien ohje alta!

Pikkelöidyt retiisit

2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa
400 g viipaloituja retiisejä

1. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta.
2. Lisää kattilaan viipaloidut retiisit. Anna kiehua noin minuutin ajan.
3. Kaada retiisit liemineen lasipurkkeihin. Kierrä purkkien kannet kiinni ja anna jäähtyä. Nosta lasipurkit jääkaappiin. Anna maustua pari tuntia.