juustokakku lasissa

Helposti valmistettava ja persoonalliseen tyyliin tarjoiltava herkku

Juustokakku

Ainekset

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 3/4 dl kermaa
1,5 dl kondensoitua maitoa
1 tl aitoa vaniljaa
4 liivatelehteä
250 g Kaura & Chia siemennäkkileipä
1 rkl sokeria

Ohje

Valmista ensin juustokakun pohja: jauha näkkärit tehosekoittimessa hienoksi. Lisää sokeri ja 4 dl marjoja joukkoon. Nostele valmis seos lasien tai purkkien pohjalle ja laita kylmään vetäytymään. Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaisesti. Soseuta puolet marjoista ja paseeraa ne siivilän läpi. Kuumenna marjasose nopeasti kattilassa ja sulata liivatelehdet soseen joukkoon.

Vaahdota kerma. Sekoita maustamaton tuorejuusto ja kondensoitu maitotiiviste keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kermavaahto ja lopuksi jäähdytetty marja-liivateseos sekä loput marjat.

Kaada seos laseihin jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa n. 4 tuntia. Koristele juustokakku marjoilla ja laventelinkukilla.

juustokakku

Ainekset

400 g maustamaton tuorejuustoa
1 3/4 dl kermaa
1,5 dl kondensoitua maitoa
1 tl aitoa vaniljaa
6 dl mustikoita ja vadelmia
4 liivatelehteä
250 g Kaura & Chia siemennäkkileipä
1 rkl sokeria

Ohje

Valmista ensin juustokakun pohja: jauha näkkärit tehosekoittimessa hienoksi. Lisää sokeri ja 4 dl marjoja joukkoon. Nostele valmis seos lasien tai purkkien pohjalle ja laita kylmään vetäytymään.

Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaisesti. Soseuta puolet marjoista ja paseeraa ne siivilän läpi. Kuumenna marjasose nopeasti kattilassa ja sulata liivatelehdet soseen joukkoon. Vaahdota kerma.

Sekoita maustamaton -tuorejuusto  ja kondensoitu maitotiiviste keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kermavaahto ja lopuksi jäähdytetty marja-liivateseos, sekä loput marjat.

Kaada seos laseihin jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa n. 4 tuntia. Koristele juustokakku marjoilla ja laventelinkukilla.