
It takes 2 to mango
Ihanat marenkipiiraat Siemenrapeat-pohjalla herkutteluun tai vaikka brunssitteluun. Resepti on gluteeniton joten se sopii useimmille vatsoille.
Ainekset
Pohja:
1 pkt Rosten Chia-Kvinoa Siemennäkkileipää (gluteeniton)
4 kpl kananmunan keltuaista
1 rkl pofiberiä (perunakuitu)
2 rkl sokeria
Täyte:
100 g mangoa (pakastekuutio)
1 prk mascarponea
½ dl sitruunamehua
½ vaniljatanko
2 rkl sokeria
Marenki:
4kpl kananmunan valkuaista
2dl erikoishienoa sokeria
Koristeluun:
Tuoreita marjoja ja Siemenrapeat-murua
Ohje
Aja siemennäkkäri karkeaksi jauhoksi ja lisää joukkoon kananmunan keltuaiset, sekä 1 rkl pofiber -kuitua ja 2 rkl sokeria. Sekoita tasaiseksi massaksi ja annostele pieniin piirakkavuokiin. Paista 175.asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoat pois uunista ja anna jäähtyä.
Sulata mangokuutiot viileässä vedessä ja kun ovat tarpeeksi sulia, muussaa haarukalla pienemmäksi.
Lisää mascarponen joukkoon sitruunamehu, mangot, sokeri, puolikas vaniljatanko ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten siten, että saat vatkattua munista kovan marenkipohjan.
Täytä piirasvuoat mascarpone-massalla ja annostele marenkivaahto varovasti päälle.
Laita piiraat vielä 250-asteiseen uuniin 20 min ajaksi.
Koristele piiraat marjoilla tai hedelmillä ja nauti.