Pumppernikkeli-trifle

Näyttävyyttä ja makua

Makea ja rapea Pumppernikkeli-keksi, raikkaat marjat ja pehmeä mascarpone-kermavaahto muodostavat suussasulavan yhdistelmän, joka on helppo tarjoilla nopeavalmisteisen, mutta näyttävän kerrosjälkiruoan, triflen muodossa. Ilahduta vieraat tällä helpolla ja herkullisella jälkkärillä, jota on helppo varioida omien makumieltymysten ja satokausien mukaan.

Ainekset:

(6-8 annosta)

n. 250 g (3 pkt) vadelmanmakuisia Rosten-Pumppernikkeleitä (sekä perinteiset että minikokoiset käyvät)
4 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 rkl sokeria
3–4 tl vaniljasokeria
n. 450 g tuoreita vadelmia tai muita marjoja

Koristeeksi: Rosten-Pumppernikkeleitä, marjoja, mintunlehtiä

Ohje:

Murusta Pumppernikkelit karkeaksi muruksi esimerkiksi laittamalla ne kestävään pakastepussiin ja painelemalla kaulimella. Halutessasi voit jättää osan Pumppernikkeleistä kokonaisiksi tai leikata ne veitsellä puoliksi ja käyttää koristeena. Tarjoiluastiastasi riippuen, voit asetella Pumppernikkelin puolikkaat astian reunoille ennen muiden ainesosien lisäämistä.

Laita kerma ja sokerit kulhoon ja vatkaa löysähköksi vaahdoksi. Notkista mascarpone, lisää se kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Huuhtele ja paloittele tarvittaessa marjat pienemmäksi.

Lisää lasiseen tarjoiluastiaan vuoroin mascarpone-kermavaahtoa, Pumppernikkeli-murua ja tuoreita marjoja. Jätä päällimmäiseksi kermakerros ja koristele halutessasi marjoilla, keksimurulla ja mintunlehdillä.

Anna triflen tekeytyä jääkaapissa mielellään ainakin 30 min. Asettele tarjolle ja nauti vieraiden ilahtuneista huokauksista. Triflen annostelu käy helpoiten kahdella isolla lusikalla.

Vinkki! Kokeile reseptissä myös lakritsinmakuisia Pumppernikkeleitä, jotka ovat täydellinen makupari mm. vadelmille.

Näyttävyyttä ja makua

Makea ja rapea Pumppernikkeli-keksi, raikkaat marjat ja pehmeä mascarpone-kermavaahto muodostavat suussasulavan yhdistelmän, joka on helppo tarjoilla nopeavalmisteisen, mutta näyttävän kerrosjälkiruoan, triflen muodossa. Ilahduta vieraat tällä helpolla ja herkullisella jälkkärillä, jota on helppo varioida omien makumieltymysten ja satokausien mukaan.

Ainekset:

(6-8 annosta)

n. 250 g (3 pkt) vadelmanmakuisia Rosten-Pumppernikkeleitä (sekä perinteiset että minikokoiset käyvät)
4 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
2 rkl sokeria
3–4 tl vaniljasokeria
n. 450 g tuoreita vadelmia tai muita marjoja

Koristeeksi: Rosten-Pumppernikkeleitä, marjoja, mintunlehtiä

Ohje:

Murusta Pumppernikkelit karkeaksi muruksi esimerkiksi laittamalla ne kestävään pakastepussiin ja painelemalla kaulimella. Halutessasi voit jättää osan Pumppernikkeleistä kokonaisiksi tai leikata ne veitsellä puoliksi ja käyttää koristeena. Tarjoiluastiastasi riippuen, voit asetella Pumppernikkelin puolikkaat astian reunoille ennen muiden ainesosien lisäämistä.

Laita kerma ja sokerit kulhoon ja vatkaa löysähköksi vaahdoksi. Notkista mascarpone, lisää se kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Huuhtele ja paloittele tarvittaessa marjat pienemmäksi.

Lisää lasiseen tarjoiluastiaan vuoroin mascarpone-kermavaahtoa, Pumppernikkeli-murua ja tuoreita marjoja. Jätä päällimmäiseksi kermakerros ja koristele halutessasi marjoilla, keksimurulla ja mintunlehdillä.

Anna triflen tekeytyä jääkaapissa mielellään ainakin 30 min. Asettele tarjolle ja nauti vieraiden ilahtuneista huokauksista. Triflen annostelu käy helpoiten kahdella isolla lusikalla.

Vinkki! Kokeile reseptissä myös lakritsinmakuisia Pumppernikkeleitä, jotka ovat täydellinen makupari mm. vadelmille.