raakapatukat

Huokeat tee-se-itse raakapatukat

Raakapatukat ovat aktiivista elämää viettävän pelastus: helppo napata mukaan herkuteltavaksi. Aineksetkin löytyvät usein jo valmiiksi kaapista. Tämä on kuin välipalojen pyttipannu!

Ainekset

50 g voita
1 dl juoksevaa hunajaa 
250 g Kaura & Auringonkukka Siemennäkkileipää (gluteeniton)
2 dl kuivattuja hedelmiä
2 dl cashewpähkinöitä 
2 kpl munaa

Ohje

Mittaa kattilaan voi ja hunaja. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes
voi sulaa. Aja siemennäkkärit blenderissä karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon kuivahedelmät sekä pilkotut cashewpähkinät. Lisää voi-hunajaseos rouheen joukkoon ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää kananmunat. Muista, että liian kuumassa seoksessa kananmunat kypsyvät ja massa menee pilalle.

Levitä seos tasaisesti ja tiiviisti leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.

Paista seos 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes massa näyttää kullanruskealta. 

Muovaile valmiista massasta tanko ja siirrä pakkaseen vetäytymään. Kun massa on jäähtynyt, leikkaa siitä patukanmuotoisia paloja ja tarjoile.

Huokeat tee-se-itse raakapatukat

Raakapatukat ovat aktiivista elämää viettävän pelastus: helppo napata mukaan herkuteltavaksi. Aineksetkin löytyvät usein jo valmiiksi kaapista. Tämä on kuin välipalojen pyttipannu!

Ainekset

50 g voita
1 dl juoksevaa hunajaa 
250 g Kaura & Auringonkukka Siemennäkkileipää (gluteeniton)
2 dl kuivattuja hedelmiä
2 dl cashewpähkinöitä 
2 kpl munaa

Ohje

Mittaa kattilaan voi ja hunaja. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes
voi sulaa. Aja siemennäkkärit blenderissä karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon kuivahedelmät sekä pilkotut cashewpähkinät. Lisää voi-hunajaseos rouheen joukkoon ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää kananmunat. Muista, että liian kuumassa seoksessa kananmunat kypsyvät ja massa menee pilalle.

Levitä seos tasaisesti ja tiiviisti leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.

Paista seos 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes massa näyttää kullanruskealta. 

Muovaile valmiista massasta tanko ja siirrä pakkaseen vetäytymään. Kun massa on jäähtynyt, leikkaa siitä patukanmuotoisia paloja ja tarjoile.

raakapatukat