Savuporkkanaleivät

Vegaaniset pikkupurtavat

Jurmo Saaristolaisnappeja

Savuporkkanat
1 kg porkkanoita
2 l vettä
1/2 dl karkeaa merisuolaa
1 savustuspussi

Marinadi
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl hienonnettua tilliä
1/2 tl mustapippuria

Kaurafraiche
1 prk kaurafraichea
2 rkl dijonsinappia
1 tl sitruunamehua

Valmistus

Savuporkkanat

  1. Pese ja kuori porkkanat huolellisesti.
  2. Laita tyhjä pelti uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja keitä porkkanoita 5–8 minuuttia. Valuta porkkanat.
  4. Laita porkkanat savustuspussiin pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja savusta vielä 15 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen avaamista.
  6. Suikaloi jäähtyneet porkkanat pitkittäin.
  7. Yhdistä marinadin ainekset ja jaa marinadi porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Tarjoilu

  1. Halkaise Jurmo Saaristolaisnapit.
  2. Sekoita kastikeainekset kulhossa.
  3. Levitä napeille kaurafraichea ja asettele päälle savuporkkanaa ja tuoretta tilliä.