Välimerellinen oliivitahna eli tapenade

Tapenade on erinomainen suolainen kaveri Siemenlastuille. Kokeile perinteisempää versiota tai tuo uutta tvistiä lisäämällä tahnan joukkoon aurinkokuivattua tomaattia.

Oliivitapenade

4 dl mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
3 rkl kapriksia
2 valkosipulinkynsi
2 tl sitruunamehua
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
(3–4 rkl oliiviöljyä)

Muussaa morttelissa tai hienonna sauvasekoittimella oliivit, kaprikset, valkosipulinkynnet ja basilikan lehdet karkeaksi tahnaksi. Mausta sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla. Voit lisätä joukkoon hieman oliiviöljyä maun pyöristämiseksi.

Tomaattitapenade

4 dl kivettämiä mustia oliiveja
2 valkosipulinkynttä
2 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
tuoretta basilikaa

Muussaa morttelissa tai hienonna sauvasekoittimella oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulinkynnet ja basilikan lehdet karkeaksi tahnaksi. Mausta sitruunamehulla. Voit lisätä joukkoon hieman aurinkokuivatun tomaatin öljyä maun pyöristämiseksi. Tahna säilyy jääkaapissa reilun viikon.

Välimerellinen oliivitahna eli tapenade

Tapenade on erinomainen suolainen kaveri Siemenlastuille. Kokeile perinteisempää versiota tai tuo uutta tvistiä lisäämällä tahnan joukkoon aurinkokuivattua tomaattia.

Oliivitapenade

4 dl mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
3 rkl kapriksia
2 valkosipulinkynsi
2 tl sitruunamehua
Tuoretta basilikaa
Rouhittua mustapippuria
(3–4 rkl oliiviöljyä)

Muussaa morttelissa tai hienonna sauvasekoittimella oliivit, kaprikset, valkosipulinkynnet ja basilikan lehdet karkeaksi tahnaksi. Mausta sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla. Voit lisätä joukkoon hieman oliiviöljyä maun pyöristämiseksi.

Tomaattitapenade

4 dl kivettämiä mustia oliiveja
2 valkosipulinkynttä
2 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
Tuoretta basilikaa

Muussaa morttelissa tai hienonna sauvasekoittimella oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulinkynnet ja basilikan lehdet karkeaksi tahnaksi. Mausta sitruunamehulla. Voit lisätä joukkoon hieman aurinkokuivatun tomaatin öljyä maun pyöristämiseksi. Tahna säilyy jääkaapissa reilun viikon.