Siemennäkkärit pinaatti-fetahummuksella

Gluteeniton resepti

Siemennäkkärit pinaatti-fetahummuksella

Pirteä pinaatti-fetahummus on oiva pari rapeille siemennäkkäreille. Sen kanssa maistuvat myös erilaiset tuoreet kasvikset. Tästä värikkäästä combosta saat loihdittua helposti ja nopeasti niin näyttävän ja terveellisen napostelulautasen illanistujaisiin kuin myös täyttävän välipalan arkeen. 

Gluteenittoman annoksesta saat valitsemalla siemennäkkäreiksi Siemenrapeiden gluteenittomat makuvaihtoehdot.

Ainekset:

1 tlk (380/230 g) kikherneitä (suolaliemessä)
n. 80 g tuoretta baby pinaattia
110–150 g fetajuustoa
2–3 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1–2 valkosipulinkynttä
2–4 rkl sitruunan mehua
1 rkl oliiviöljyä
4–5 rkl kikherneiden lientä
(1 tl juustokuminaa)
(suolaa, pippuria, paprikajauhetta)

Hummuksen kaveriksi:

gluteenitonta Siemenrapeat-siemennäkkäriä (Chia & Kvinoa tai Kaura & Auringonkukka)
erilaisia kasviksia

Ohje:

Valuta kikherneet ja ota liemi talteen. Huuhtele pinaatti. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Yhdistä kaikki muut aineet, paitsi feta ja kikherneiden liemi, ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Voit jättää tässä vaiheessa myös osan sitruunamehusta ja mausteista lisäämättä ja lisätä ne vasta lopuksi tarvittaessa.

Jos käytät kokonaista fetapalaa, murenna se hieman pienemmäksi ja lisää seokseen. Soseuta lisää. Lisää kikherneiden lientä pienissä erissä samalla soseuttaen kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa oman makusi mukaan. Koristele halutessasi tilkalla oliiviöljyä ja paprikajauhetta.

Tarjoile hummus gluteenittomien siemennäkkäreiden ja lempikasvistesi kera.