Siemenrapeat ja verestävät vaahtokarkkisilmät

Vaahtokarkein päällystetyt siemenlastusilmät ovat kammottavan kiva   Halloween-naposteltava, jonka valmistaminen on myös hauskaa! Turpoavien silmien seuraaminen mikrossa on varmasti jännittävää puuhaa perheen pienimmille ja miksei isommillekin Halloween-juhlijoille.

Ainekset

Siemenrapeiden Siemenlastuja (esim. Ginger & Corn)
Isoja valkoisia vaahtokarkkeja
Lakukarkkeja tai -pötköä (kuorrutettuja tai tavallisia)
Glukoosisiirappia
Punaista elintarvikeväriä

Ohje

Leikkaa lakuista veitsellä ohuita viipaleita poikittaissuunnassa. Leikkaa myös vaahtokarkit saksilla kahtia. Kaada pieni määrä glukoosisiirappia kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka elintarvikeväriä. Sekoita tasaiseksi.

Aseta mikronkestävälle lautaselle Siemenlastuja niin, että lautasen reunoille ja lastujen väliin jää jonkin verran tyhjää tilaa. Aseta jokaisen lastun päälle puolikas vaahtokarkki ja valuta lusikan kärjellä keskelle karkkia pisara värjättyä glukoosisiirappia. Aseta lakun pala siirapin päälle.

Kuumenna lastuja mikrossa n. 10–20 s mikron tehosta riippuen, kunnes vaahtokarkit turpoavat jonkin verran. Varo kuumentamasta liikaa, muuten lakut valuvat pois karkkien päältä ja vaahtokarkkien koostumus muuttuu jäähtyessä kovaksi.

Ota silmät mikrosta ja jätä hetkeksi jäähtymään. Varo koskemasta kuumiin lastuihin, sillä vaahtokarkki kuumenee lämmitettäessä polttavan kuumaksi.

Tarjoile silmät joko hiukan lämpiminä tai jäähtyneinä oman maun mukaan.

Halloween-hauskaa kaikenikäisille

Vaahtokarkein päällystetyt siemenlastusilmät ovat kammottavan kiva   Halloween-naposteltava, jonka valmistaminen on myös hauskaa! Turpoavien silmien seuraaminen mikrossa on varmasti jännittävää puuhaa perheen pienimmille ja miksei isommillekin Halloween-juhlijoille.

Ainekset

Siemenrapeiden Siemenlastuja (esim. Ginger & Corn)
Isoja valkoisia vaahtokarkkeja
Lakukarkkeja tai -pötköä (kuorrutettuja tai tavallisia)
Glukoosisiirappia
Punaista elintarvikeväriä

Ohje

Leikkaa lakuista veitsellä ohuita viipaleita poikittaissuunnassa. Leikkaa myös vaahtokarkit saksilla kahtia. Kaada pieni määrä glukoosisiirappia kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka elintarvikeväriä. Sekoita tasaiseksi.

Aseta mikronkestävälle lautaselle Siemenlastuja niin, että lautasen reunoille ja lastujen väliin jää jonkin verran tyhjää tilaa. Aseta jokaisen lastun päälle puolikas vaahtokarkki ja valuta lusikan kärjellä keskelle karkkia pisara värjättyä glukoosisiirappia. Aseta lakun pala siirapin päälle.

Kuumenna lastuja mikrossa n. 10–20 s mikron tehosta riippuen, kunnes vaahtokarkit turpoavat jonkin verran. Varo kuumentamasta liikaa, muuten lakut valuvat pois karkkien päältä ja vaahtokarkkien koostumus muuttuu jäähtyessä kovaksi.

Ota silmät mikrosta ja jätä hetkeksi jäähtymään. Varo koskemasta kuumiin lastuihin, sillä vaahtokarkki kuumenee lämmitettäessä polttavan kuumaksi.

Tarjoile silmät joko hiukan lämpiminä tai jäähtyneinä oman maun mukaan.