Vegaaniset ‘’kylmäsavulohi’’-leivät Rostenin Ohuista Ruispaloista

1 paketti Rosten Ohuet Ruispalat

Vegaaninen kylmäsavulohi
3 porkkanaa
1 l vettä
1 ½ rkl sokeria
1 rkl suolaa

Marinadi
1 tl nestemäistä savua
1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl sokeria

Lisäksi
kauratuorejuustoa
tilliä
jääsalaatti

Aloita valmistamalla ‘’kylmäsavulohi’’. Kuori porkkanat ja siivuta esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kypsennä vedessä sokerin ja suolan kera noin 10 min. Valuta. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää porkkanoiden joukkoon. Sipaise Ohuiden Ruispalojen molemmille puolille kauratuorejuustoa, nostele päälle salaatinlehtiä ja ’kylmäsavulohta’’. Viimeistele tillillä. Yhdistä leivän puolikkaat ja nauti vaikka retkellä.

Provencen Siemenrapeat kolmella dipillä

1 pkt Rosten Siemenrapeat Provencen yrtit & merisuola siemennäkkileipää

Valkopapuhummus
1 tetra valkopapuja
1 valkosipulinkysi
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa tahinia
ripaus suolaa

Surauta ainekset sileäksi blenderissä, monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Tapenade
1 dl kalamata oliiveja
1 rkl kapriksia
2 tl sitruunanmehua
pieni nippu lehtipersiljaa

Hienonna oliivit veitsellä pieneksi. Lisää kulhoon kapristen, sitruunanmehun ja hienonnetun lehtipersiljan kera.

Provencen salsa
3 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
½ pieni punasipuli
ripaus suolaa
½ tl Provencen yrttisekoitusta

Halkaise tomaatit ja poista puumainen osa. Pilko pieneksi ja lisää kippoon. Hienonna valkospulinkynsi ja puolikas pieni punasipuli ja lisää kulhoon. Mausta ripauksella suolaa ja Provencen yrttisekoitusta.

Nämä herkulliset ja täysin vegaaniset reseptit meille kokkasi Oona Poutiainen:

https://www.veganandwild.fi/
https://www.instagram.com/veganandwild/

 

Rosten Ohuet Ruispalat

Tutustu tuotteeseen

Rosten Siemenrapeat Provencen yrtit & merisuola siemennäkkileipä

Tutustu tuotteeseen

Bao Bunit misomarinoiduilla siitakesienillä

(neljälle)

2 pakettia Rosten Bao Bun Höyrysämpylöitä

Misomarinoidut siitakesienet 
4 (á 150g) rasiaa siitakesieniä (tai herkkusieniä)
3 rkl seesamiöljyä
4 valkosipulinkynttä
pätkä tuoretta inkivääriä
1 rkl misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl vaahterasiirappia

Pikkelöity porkkana
4 porkkanaa
4 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl vettä

Sriracha-majoneesi
¾ dl vegaanista majoneesia
2 rkl srirachaa

Lisäksi:
Salaattia
Kevätsipulia
Korianteria

Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Siivuta siitakesienet ja paista seesamiöljyssä kuumalla pannulla, kunnes sienet saavat väriä. Lisää pannulle myös hienonnetut valkosipulinkynnet ja inkivääri.

Sekoita pienessä kulhossa misotahna, soija ja vaahterasiirappi ja kaada sienten joukkoon pannulle. Pienennä lämpöä.

Sekoita sriracha-majoneesin ainekset pienessä kulhossa

Pikkelöi porkkana kuorimalla ja siivuttamalla porkkanat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Sekoita kulhossa porkkanasuikaleet, riisiviinietikka, sokeri ja vesi. 

Lämmitä Höyrysämpylöitä esimerkiksi mikrossa kuvun alla 30 sekunnin ajan.

Täytä Höyrysämpylät salaatilla, misomarinoiduilla sienillä, pikkelöidyllä porkkanalla, sriracha-majoneesilla, kevätsipulilla ja korianterilla.

Omena-chorizo parilaleivät

(kahdelle-neljälle)

1 paketti Rosten Street Food Parila hampurilaissämpylöitä
1 paketti vegechorizoja (esim. MUU Chorizonakki)
1 sipuli 
1 ½ rkl vaahterasiirappia
1 vihreä omena (esim. granny smith)
Sinappia
Kasvipohjaista tuorejuustoa
Rypsiöljyä paistamiseen

Grillaa vegechorizot tai paista ne joko  muurikalla tai pannulla rypsiöljyssä. Siivuta sipuli renkaiksi ja kuullota. Karamellisoi sipulit lisäämällä pannulle vaahterasiirappia. Siivuta omena.

Paahda Parila hampurilaissämpylät ja täytä sinapilla, tuorejuustolla, paistetulla vegechorizolla, karamellisoidulla sipulilla ja omenalla.

Portobello-briossit

(neljälle)

1 paketti Rosten Street Food Briossi hampurilaissämpylöitä

Portobello-pihvit
4 portobellosientä
2 rkl balsamicoa
2 rkl soijaa
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ tl savustettua paprikaa

Pikkelöity punakaali
100g punakaalia
2 rkl omenaviinietikka
1rkl sokeria
1 rkl vettä

Lisäksi
Tomaattia
Suolakurkkua
Sinappia
Ketsuppia
Majoneesia
Juustoa
Rukolaa
Ananassiivuja grillattuna

Poista portobellosienten ‘’jalka’’. Sekoita balsamico, soija, rypsiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet ja savustettu paprika laakealla lautasella, jossa sienet mahtuvat marinoitumaan. Lusikoi marinadia kauttaaltaan sienten ympärille.

Pikkelöi punakaali sekoittamalla kulhossa ohueksi siivutettu punakaali, omenaviinietikka, sokeri ja vesi.

Siivuta tomaatti ja suolakurkku. Kuori ja siivuta ananas ja poista sen puinen keskiosa.

Grillaa portobellot, ananassiivut sekä halkaistut briossisämpylät

Täytä briossit sinapilla, ketsupilla, majoneesilla, portobellolla, juustolla, grillatulla ananaksella, pikkelöidyllä punakaalilla ja rukolalla.

Nämä herkulliset vegereseptit meille kokkasi Oona Poutiainen:
https://www.veganandwild.fi/
https://www.instagram.com/veganandwild/

Rosten Street Food
Bao Bun höyrysämpylä

Tutustu

Rosten Street Food
Parila hampurilaissämpylä

Tutustu

Rosten Street Food
Briossi hampurilaissämpylä

Tutustu