Tulinen kurpitsapiirakka

Kurpitsapiirakkaa pienellä potkulla

Myrsky ja mylväys mikä kurpitsapiirakka! Siemennäkkäripohjan rapeus, chilin kevyt potkaisu ja voilla sekä kermalla avitettu kurpitsan kuohkeus vievät kielen ja mielen mennessään.

Ainekset

2 pss Kurpitsansiemen & Pellava Siemennäkkileipää
½  kg jättikurpitsaa
1 kpl kesäkurpitsaa
1 dl kermaa
50 g voita
2 kpl tuoretta Chipotle-chiliä
4 kpl kananmunaa
170 g pekonia
1 ½  tl suolaa
¼  tl mustapippuria

Ohje

Murskaa siemennäkkileivät tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kaksi kananmunaa ja sekoita näkkileipien joukkoon.

Laita pohja piirasvuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla (halk. n. 20 x 34 cm) niin, että taikinaa tulee myös reunoille. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuori kurpitsa, kesäkurpitsa ja kuutioi ne. Keitä vähässä vedessä täysin kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Lisää joukkoon kerma, voi ja paloiteltu chili. Paista pekoni ja kuutioi vihannesten joukkoon.

Sekoita hieman jäähtyneeseen soseeseen loput kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 25–30 minuuttia.