Ukon sotku

Suloiset Gluteenittomat Juhlalimppu yhdistettynä mm. graavilohta, kananmunaa ja glögitiivistettä sisältävään ”ukon sotkuun” sopii sekä pikkujouluihin että joulupöytään.

Ainekset

Suloiset Gluteenittomat Juhlalimppu

150 g graavilohta
Purkki ranskankermaa
Puolikas punasipuli
50 g ruohosipulia
2 keitettyä kananmunaa
1–2 rkl glögitiivistettä
Suolaa
Mustapippuria
Sitruunamehua
Tuoretta tilliä

Valmistus

  1. Pilko graavilohi pieniksi paloiksi.
  2. Kuutioi sipuli.
  3. Silppua ruohosipuli.
  4. Keitä kanamunat. Pilko jäähtyneet kananmunat pieniksi kuutioksi.
  5. Sekoita graavilohi, ranskankerma, punasipuli, ruohosipuli ja glögitiiviste tasaiseksi massaksi.
  6. Halutessasi voit vielä maustaa suolalla ja mustapippurilla.

Täyte on heti valmis syötäväksi mutta on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä noin puoli tuntia kylmässä. Tarjoile kevyesti paahdetun viipaloidun Juhlalimpun kanssa ja viimeistele tillillä ja sitruunamehulla.