Ravinteikkaat siemenet ovat loistava lisä ruokavalioon, sillä ne sisältävät tärkeitä rasvahappoja, kylläisyyttä lisääviä proteiineja ja ruoansulatusta parantavia kuituja. Lisäksi niitä on erittäin helppo käyttää monipuolisen ruokavalion tukena ihan sellaisenaan tai vaikka puuron, smoothien tai jogurtin lisukkeena. Tältä sivulta löydät tarkempaa tietoa erilaisista siemenistä ja niiden eduista!

Vatsaa hellivät pellavansiemenet

Punertavanruskeat, kuitupitoiset pellavansiemenet edistävät vatsan ja suoliston hyvinvointia ja auttavat ruoansulatukseen ja painonhallintaan liittyvissä ongelmissa. Helppo ripotella esimerkiksi jogurtin päälle!

Kokeile myös:

Auringonkukka, Kaura & Pellava Siemennäkkileipä

solrosfrö, havre och linfrö Siemenrapeat paket med en burk müsli
pumpafrön och linfrö Siemenrapeat paket med en tallrik knäckebröd

Rautaisat kurpitsansiemenet

Kurpitsansiemenet sisältävät aimo annoksen proteiinia ja mineraaleja sekä erityisen paljon rautaa. Niiden sanotaan myös auttavan unensaantiin! Ne toimivat loistavasti esimerkiksi paahdettuina salaatin päällä.

Kokeile myös:

Kurpitsansiemen & Pellava Siemennäkkileipä

Paahteiset auringonkukansiemenet

Maultaan paahteiset auringonkukansiemenet sisältävät runsaasti mm. rautaa, magnesiumia, sinkkiä ja seleeniä. Proteiinipitoinen voimasiemen, joka sopii loistavasti idätettäväksi ja leivontaan!

Kokeile myös:

Gluteeniton Kaura & Auringonkukka Siemennäkkileipä

Auringonkukka, Kaura & Pellava Siemennäkkileipä

Chia – todelliset voimasiemenet

Pikkuruiset chiasiemenet sisältävät paljon mineraaleja, vitamiineja, kuituja, antioksidantteja ja proteiineja. Ne ovat myös erinomainen omega 3 -rasvahappojen lähde. Tiesitkö muuten, että chiasiemenet imevät itseensä jopa 9-kertaisen määrän vettä?

Kokeile myös:

Kaura & Chia Siemennäkkileipä

 

Proteiinirikas kvinoa

Luontaisesti gluteeniton kvinoa on viljan tapaan käytettävä kasvi, jonka siemenet ovat miedon makuisia, vatsaystävällisiä ja ravinteikkaita. Kvinoa sisältää mm. rautaa ja fosforia sekä runsaasti proteiinia. Loistava lisuke esimerkiksi leivontaan, piirakoihin ja salaatteihin!

Kokeile myös:

Gluteeniton Chia & Kvinoa Siemennäkkileipä

 

Tutustu tutkimustuloksiin