Näringsrika frön är ett utmärkt tillskott till din kost då de innehåller viktiga fettsyror, matsmältningsförbättrande fibrer och proteiner som får dig att känna dig mer mätt. Dessutom är de extremt lätta att använda för att stödja en mångsidig diet på egen hand eller läggas till gröt, smoothies eller yoghurt. På den här sidan kan du hitta mer detaljerad information om olika frön och deras fördelar!

LINFRÖ FÖR DIN MAG

Rödbruna linfrön innehåller mycket fibrer, bidrar till buk- och tarmhälsa och hjälper till med matsmältningsproblem och viktkontroll. Prova linfrön med din yoghurt!

solrosfrö, havre och linfrö Siemenrapeat paket med en burk müsli
pumpafrön och linfrö Siemenrapeat paket med en tallrik knäckebröd

PUMPAFRÖN FULLA MED JÄRN

Pumpakärnor innehåller en rejäl dos protein och mineraler, och en särskilt stor mängd järn. De sägs också hjälpa dig att sova! De smakar jättegott t.ex. stekt på en sallad.

Soliga solrosfrön

Solrosfrön har en milt rostad smak och de innehåller mycket järn, magnesium, zink och selen – bland annat näringsämnen. Detta kraftfrö är rikt på protein och perfekt för groning och bakning!

SESAMFRÖN, EN KALCIUMBOMB

Sesamfrön innehåller mycket protein, kalcium och andra mineraler, fibrer, vitamin B och vitamin E. Deras underbara smak är ofta bäst när fröna rostas. Bra frö för att berika din kost!

Chia: ett kraftfrö

Små chiafrön innehåller mycket mineraler, vitaminer, fibrer, antioxidanter och proteiner. De är också en utmärkt källa till omega-3-fettsyror. Åh, och visste du att chiafrön kan absorbera upp till 9 gånger mer vatten?

PROTEINHÖG: QUINOA

Naturligt glutenfri quinoa är en spannmålsliknande växt vars frön har en mild smak, och de är bra för magen och fulla av näringsämnen. Quinoa innehåller bland annat järn, fosfor och mycket protein. Ett bra tillägg till bakverk, pajer och sallader!

 

Läs mer om forskningsresultat