Saariston maku

Rosten Jurmo -logo

Saariston maku

Ainutlaatuisesta saaristostamme syntyy Rostenin Jurmo-saaristolaisleivät, jotka leivotaan rakkaalla reseptillä – perinteitä kunnioittaen.

KAUSITUOTE
Jurmo Saaristolaislimppu Puolukka-Karpalo

Jurmo saaristolaisnäkkileipä

Jurmo Saaristolaisnäkkileipä

Jurmo saaristolaisnapit -pakkaus

Jurmo saaristolaisnappi

Jurmo saaristolaislimppu -pakkaus

Jurmo saaristolaislimppu

Jurmo, saaristomeren ulkoreunalla. Karu, kivinen saari meren syleilyssä.

Jurmo-tuotteista voit luoda monenlaisia herkkuja

Katso lisää Jurmo-reseptejä

Jurmo saaristolaispaloja leikkuulaudalla punasipulitäytteellä ja sillillä päällystettynä

Sillileipä Saaristolaispaloista

Tässä reseptissä Jurmo-saaristolaispalat täytetään sillifileiden lisäksi marinoudulla punasipulilla ja inkiväärillä. Kasaa herkut Jurmo Saaristolaispalojen päälle – ja ei muuta kuin ääntä kohti.

Tutustu reseptiin

Maistuvat Jurmo-mätileivät

Yksinkertainen on kaunista – ja maukasta. Kun Jurmo Saaristolaisnapin päälle levitetään mädillä koristeltu smetanatäyte, niin tarjotin tyhjenee takuulla alta aikayksikön!

Tutustu reseptiin

Jurmo-näkkäri sinihomejuustolla ja viikunalla

Sinihomejuuston suolaisuus ja hunajan makeus kruunaavat Jurmo Saaristolaisnäkkileivän. Tuoreet viikunat tuovat tähän herkkuun oman pikantin lisänsä.

Tutustu reseptiin
Upload Image...

JURMON SAARI

Saaristomeren ulkoreunalla tunnetaan karuudestaan. Tarinoiden mukaan näin ei kuitenkaan aina ole ollut. Kerrotaan, että saarella oli aikoinaan vahva metsä, joka tuhoutui Kustaa Vaasan polttaessa koko saaren 1500-luvulla. Tulisen rangaistuksen syynä olivat Jurmon vesillä sattuneet selittämättömät haaksirikot. Niiden syyksi epäiltiin saaren miesten tapaa sitoa lyhty lehmän häntään tietä valaisemaan. Valojen käyttö herätti kuitenkin Tukholmassa asti epäilyjä niiden todellisesta tarkoituksesta. Varsin usein ohikulkevat alukset erehtyivät valoista ja ajautuivat maihin antaen saarelaisille mahdollisuuden korjata haverialuksen lastit parempaan talteen. Totta tai ei, Jurmo on yksi karuimmista, mutta myös samalla mielenkiintoisimmista saarista koko Saaristomerellä.