siemenrapeat Punajuurihummus-vuohenjuusto siemennäkkärit

Punajuurihummus-vuohenjuusto siemennäkkärit

gluteeniton | 4 annosta

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat ihana yhdistelmä. Tee punajuurihummusta valmiiksi jääkaappiin, varaa vuohenjuustoa ja siemennäkkäreitä niin saat valmistettua nopean välipalan.

Punajuurihummus-vuohenjuusto siemennäkkärit

Ainekset

Siemenrapeat kaura ja auringonkukka- siemennäkkäreitä
Vuohenjuustoa
Punajuurihummusta (ohje alla tai osta valmiina)

Punajuurihummus⁠ 

1 pieni kypsä punajuuri⁠ 
1prk valmiita kikherneitä⁠ 
1 rkl tahinia⁠ 
4rkl oliiviöljyä⁠ 
1/2 sitruunan mehu⁠ 
0,5dl vettä⁠ 
1/4tl juustokuminaa⁠ 
1 valkosipulinkynsi⁠ 
1/2tl suola⁠  

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kaada ne monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen blenderiin ja lisää muut ainekset. Soseuta. Lisää vettä tarvittaessa ja oikeanlaisen koostumuksen aikaansaamiseksi.⁠

Juustoiset näkkileipätikut

Ainekset


250 g Kaura, Speltti & Merisuola siemennäkkileipä
100 g parmesaaniraastetta
100 g punaleimaraastetta
suolaa
20 g tuoretta oreganoa


Ohje

Sekoita parmesaaniraaste ja punaliema raaste keskenään. Lisää joukkoon suola ja hienonnettu oregano. Kokoa juustosekoitus tasaiseksi massaksi näkkileipien päälle ja laita uuniin 225 asteeseen kunnes juusto on sulanut tasaiseksi ja saanut kullanruskean pinnan.

Leikkaa näkkileivät pituussuunnassa kolmeen osaan ja anna jäähtyä.
Tarjoile dipin kanssa tai nauti sellaisenaan.