siemenrapeat ja tofu-skågen

vegaaninen, gluteeniton
30 min | 10 annosta

Ainekset

1pss Siemenrapeat gluteeniton CHIA&KVINOA
135g maustamatonta tofua (esim.jalotofu)
1/2 punasipuli
1-1,5dl vegaanista majoneesia
1/2 luomu sitruunan kuori
1tl suolaa
1/2 ruukkua tilliä
2-3tl piparjuuritahnaa

Ohje

Voit tehdä koko ohjeen monitoimikoneella jolloin saat sileää massaa. Laita vain kaikki ainekset koneeseen ja aja sileäksi.

Ilman monitoimikonetta: Muussaa tofu haarukalla. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi silpuksi. Hienonna tilli.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa, maista ja mausta tarvittaessa.

Levitä tofu-skågenia Siemenrapeat chia & kvinoa näkkäreille, koristele punasipulilla, tillillä ja sitruunalla. Tarjoa heti.

Siemenrapeat valkopapu-avocadotahnalla ja kananmunalla

6 annosta
Valmistusaika n.20min

Siemenrapeat valkopapu-avocadotahnalla ja kananmunalla

Ainekset

Valkopapu-avocadotahna

1 syöntikypsä avocado
1dl valmiita valkopapuja (esim.gogreen)
1 valkosipulinkynsi
n.1tl suolaa (lisää vähitellen)
mustapippuria
½ limen mehu
tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä

Muut ainekset:

6kpl Siemenrapeat kurpitsansiemen ja pellava- siemennäkkileipiä
6 luomu kananmunaa + vettä keittämiseen
Ituja

Ohje

Keitä ekaksi kananmunat:
Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Nosta liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä munia yhden minuutin ajan.

Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna munien hautua kuumassa vedessä 10 minuuttia. Voit myös pitää munia kuumassa vedessä myös pidempään. Kaada vesi pois ja jätä munat kattilaan 30 sekunniksi. Sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Anna munien odotella kylmässä vedessä.

Tee sitten valkopapu-avocadotahna: Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai muussaa ne sauvasekoittimella.

Levitä siemennäkkäreille valkopapu-avocadotahnaa.

Kuori kananmunat ja halkaise ne veitsellä pitkittäin. Nosta puolikkaat tahnan päälle. Ripottele kananmunien päälle halutessasi hieman suolaa

Kruunaa annos iduilla ja nauti