Siemenrapeat siemennäkkileipä valkopapu avocadotahna kanamunalla
Siemenrapeat siemennäkkileipä valkopapu avocadotahna kanamunalla

Siemenrapeat valkopapu-avocadotahnalla ja kananmunalla

6 annosta Valmistusaika n.20min

Siemenrapeat valkopapu-avocadotahnalla ja kananmunalla

Ainekset

Valkopapu-avocadotahna

1 syöntikypsä avocado
1dl valmiita valkopapuja (esim.gogreen)
1 valkosipulinkynsi
n.1tl suolaa (lisää vähitellen)
mustapippuria
½ limen mehu
tuoretta basilikaa tai muuta yrttiä

Muut ainekset:

6kpl Siemenrapeat kurpitsansiemen ja pellava- siemennäkkileipiä
6 luomu kananmunaa + vettä keittämiseen
Ituja

Ohje

Keitä ekaksi kananmunat:
Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Nosta liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä munia yhden minuutin ajan.

Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna munien hautua kuumassa vedessä 10 minuuttia. Voit myös pitää munia kuumassa vedessä myös pidempään. Kaada vesi pois ja jätä munat kattilaan 30 sekunniksi. Sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Anna munien odotella kylmässä vedessä.

Tee sitten valkopapu-avocadotahna: Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai muussaa ne sauvasekoittimella.

Levitä siemennäkkäreille valkopapu-avocadotahnaa.

Kuori kananmunat ja halkaise ne veitsellä pitkittäin. Nosta puolikkaat tahnan päälle. Ripottele kananmunien päälle halutessasi hieman suolaa

Kruunaa annos iduilla ja nauti

Juustoiset näkkileipätikut

Ainekset


250 g Kaura, Speltti & Merisuola siemennäkkileipä
100 g parmesaaniraastetta
100 g punaleimaraastetta
suolaa
20 g tuoretta oreganoa


Ohje

Sekoita parmesaaniraaste ja punaliema raaste keskenään. Lisää joukkoon suola ja hienonnettu oregano. Kokoa juustosekoitus tasaiseksi massaksi näkkileipien päälle ja laita uuniin 225 asteeseen kunnes juusto on sulanut tasaiseksi ja saanut kullanruskean pinnan.

Leikkaa näkkileivät pituussuunnassa kolmeen osaan ja anna jäähtyä.
Tarjoile dipin kanssa tai nauti sellaisenaan.