

Vegaaniset Ruisrokit
tofu-murulla
Ruisrokkeja
1 pkt maustamatonta tofua
3 rkl kasvislientä
1 tl sitruunamehua
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria ja muita mausteita oman maun mukaan
levitettä
salaattia (ja tuoreita yrttejä)
Kuumenna öljy pannulla. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla ja lisää pannulle. Murusta tofu lastan avulla ja lisää joukkoon kasvisliemi. Anna kypsyä niin kauan, että liemi on imeytynyt tofuun. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Tarjoile tofumuru Ruisrokkien, salaatin ja tuoreiden yrttien kanssa.

Täyttävä Kaurarokki kananmunalla
Kaurarokkeja
Voita / muuta levitettä
Salaattia
Vihanneksia oman maun mukaan
Paistettu kananmuna
Paista kananmuna pienessä tilkassa öljyä. Paahda Kaurarokit pannulla tai paahtimessa. Levitä päälle voita tai muuta levitettä ja kokoa päälle salaatti, vihannekset ja kananmuna.

Ruisrokit avokadolla ja kylmäsavulohella
Ruisrokkeja
maustamatonta tuorejuustoa / muuta levitettä
kylmäsavulohiviipaleita
avokadoa
punasipulia
sitruunamehua
suolaa, pippuria
Levitä Ruisrokeille tuorejuustoa tai muuta levitettä. Asettele päälle avocadoa, punasipulia ja kylmäsavulohta. Viimeistele suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Rokit pestolla ja kalkkunalla
Ruis- tai Kaurarokkeja
Vihreää pestoa
Kalkkunaa (leikkeleenä tai rintafileenä)
Salaattia
Tomaattia
Paahda Rokit paahtimessa tai pannulla. Levitä molemmille leiville pestoa ja asettele päälle salaatti, tomaatti ja kalkkuna. Kalkkunan voi halutessa korvata esimerkiksi paistetulla tofulla. Nopeaa mutta maukasta!

Bataatti-inkiväärikeitto
1 keskikokoinen bataatti
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
400 ml kookosmaitoa
400 ml vettä
noin peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
tuoretta chiliä oman maun mukaan
suolaa, pippuria
Lisukkeet
Harissakikherneet
Ruisrokit
Kuori ja kuutioi bataatti. Pilko sipuli ja kuullota kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio, bataatti, chili, inkivääri ja nesteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes bataatit ovat kypsiä. Soseuta keitto ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile harissakikherneiden ja Ruisrokkien kanssa.
Harissakikherneet
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
1 tl öljyä
1 rkl harissatahnaa
Valuta kikherneet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada uunipellille. Paahda kikherneitä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin. Tarjoile keiton lisukkeena.
Tutustu Rokkeihin

Ruisrokit
Ruisrokit on Rostenin tutuin ja suosituin ruisleipä kautta aikain. Ruisrokkien suosion takana on taatusti ollut sen herkullinen maku, joka syntyy tummasta ruismaltaasta sekä Rostenin perinteisestä leivontaosaamisesta.
Tutustu