Avokado & Silmusalaatti

Avokadosta, Silmusalaatista ja Siemenrapeista teet helpon mutta maittavan välipalan hetkessä!

1 syöntikypsä avokado
1 pkt Silmusalaattia
1 pkt Siemenrapeita
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Halkaise avokado ja poista kivi. Tee avokadoon pitkittäisiä viiltoja ja nosta viipaleet lusikan avulla kuoresta. Asettele Siemenrapeiden päälle avokadoviipaleet ja Silmusalaatti. Viimeistele halutessasi ripauksella suolaa ja pippuria.

Tulinen mustapaputahna

1 tlk käyttövalmiita mustapapuja
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl limemehua
juustokuminaa, suolaa, pippuria
chilijauhetta/cayennepippuria oman maun mukaan
koristeeksi tuoretta korianteria ja chilirenkaita

Valuta mustapavut ja kaada ne kulhoon. Lisää joukkoon valkosipuli, öljy, limemehu ja mausteet. Soseuta tahnaksi ja tarkista maku. Koristele mustapaputahna tuoreella korianterilla ja chilirenkailla.

Tulinen mustapaputahna

1 tlk käyttövalmiita mustapapuja
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl limemehua
Juustokuminaa, suolaa, pippuria
Chilijauhetta/cayennepippuria oman maun mukaan
Koristeeksi tuoretta korianteria ja chilirenkaita

Valuta mustapavut ja kaada ne kulhoon. Lisää joukkoon valkosipuli, öljy, limemehu ja mausteet. Soseuta tahnaksi ja tarkista maku. Koristele mustapaputahna tuoreella korianterilla ja chilirenkailla.

Aurinkoinen porkkanahummus

1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
1 pieni valkosipulinkynsi
1–2 rkl tahinia
1–2 rkl oliiviöljyä
2–3 rkl vettä
2–3 pientä porkkanaa raastettuna
sitruunamehua
suolaa, pippuria, juustokuminaa

Valuta kikherneet ja kaada ne kulhoon. Lisää joukkoon pilkottu valkosipuli, nesteet ja porkkana. Soseuta tahnaksi ja mausta lopuksi oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja juustokuminalla.

Pirteä valkopaputahna

1 tölkki (n. 300-400 g) isoja, valmiiksi keitettyjä valkopapuja
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua sitruunankuorta
pieni loraus tuorepuristettua sitruunamehua
kourallinen raastettua parmesania
suolaa
mustapippuria
muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä
kourallinen silputtua tuoretta persiljaa

Aloita papujen huolellisella huuhtelulla ja lisää öljyä lukuun ottamatta kaikki ainekset blenderiin. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella. Lisää lopuksi öljyä niin, että koostumus on mieleisesi. Mikäli haluat maun hapokkaammaksi, lisää hieman sitruunaa.

Pirteä valkopaputahna

1 tölkki (n. 300-400 g) isoja, valmiiksi keitettyjä valkopapuja
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua sitruunankuorta
Pieni loraus tuorepuristettua sitruunamehua
Kourallinen raastettua parmesania
Suolaa
Mustapippuria
Muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä
Kourallinen silputtua tuoretta persiljaa

Aloita papujen huolellisella huuhtelulla ja lisää öljyä lukuun ottamatta kaikki ainekset blenderiin. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella. Lisää lopuksi öljyä niin, että koostumus on mieleisesi. Mikäli haluat maun hapokkaammaksi, lisää hieman sitruunaa.

kaksi siemennäkkileipää päällystettynä kylmäsavulohella ja avokadosiivuilla

Kylmäsavulohi ja avokado

Kruunaa siemennäkkäri hyviä rasvoja sisältävällä avokadolla.

Halkaise syöntikypsä avokado veitsellä.
Kopauta kiveä keskellä ja käännä se pois puolikkaasta.
Leikkaa veitsellä siistejä siivuja leivän päälle.
Pilko kylmäsavulohisiivut pienemmiksi ja aseta makusi mukaan näkkärin päälle.

Voit lisätä kalan päälle muutaman tipan sitruunaa.