Leipomo Rosten Oy

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys, joka vaalii pitkiä perinteitä tuoreen hyvän makuisen leivän valmistuksessa. Olemme Rostenilla leiponeet leipää ja leivonnaisia jo yli kahdeksankymmenen vuoden ajan. Leipomo Rosten Oy on osa Leipomo Rosten -konsernia, johon kuuluvat myös Pekan Leipä Oy:n kaksi leipomoa Heinolassa sekä Sirkiän Leipomo Turussa. Sirkiän Leipomo sulautui kokonaan 1.1.2020  Leipomo Rosten Oy:öön. Leipomokonsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa, ja se työllistää noin 200 alan ammattilaista.

Mediatiedostot
Kasa Leipomo Rostenin leipomia leipiä

Olemme ylpeitä siitä, että Rostenin tuotteet tunnetaan hyvästä maustaan sekä luonnonmukaisesta, säilöntäaineettomasta leivontatavastaan. Leivomme Rostenilla kaikki ruistuotteet ruistaikinajuureen ja vaaleat leivät vehnätaikinajuureen. Taikinajuuri antaa leivälle luontaisella tavalla makua, säilyvyyttä ja leikattavuutta.

Leivontamenetelmämme ja reseptimme ovat johtaneet jäljittelemättömien ja rakastettujen leipämakujen syntyyn. Näistä esimerkkejä ovat Crusta-leivät ja Jurmo Saaristolaislimppu. Tuoteperheemme on kasvanut myös herkullisilla, kotimaisesta viljasta leivottavilla siemennäkkileivillä, jotka ovat lyhyessä ajassa nousseet monen suosikiksi.

Raaka-aineina käytämme mahdollisimman paljon suomalaisia raaka-aineita. Kaikki käyttämämme vehnä ja kaura ovat suomalaisilta pelloilta, ja käyttämämme rukiin kotimaisuusaste on tällä hetkellä 100 %, yleisen tason ollessa noin 35 %.

Leipomo Rostenin menestyksen salaisuus on siis pitkälti taitavien leipureiden kädentaitojen ja leipomismenetelmien ansiota. Leipää ja leivonnaisia leivotaan rakkaudella, perinteitä kunnioittaen.

Olemme viime vuosien aikana laajentaneet toimintaamme uusille liiketoiminta-alueille. Perinteisen tuoreleivonnan lisäksi toimitamme kasvavassa määrin leipomopakasteita kaupan paistopisteisiin ja HORECA-sektorille sekä luomutuotteita vientiin.

Sertifikaatit

Leipomo Rosten Oy BRC global standard food safety issue 8
Sirkiän Leipomo FSSC 22000

Oiva-raportit

Oiva-raportti Leipomo Rosten

Oiva-raportti Sirkiän Leipomo

Linkit

Leipomo Rosten 80 vuotta
Leipätiedotus