Juustokakku purkissa

Helppo herkku vaikka mukaan otettavaksi

Tämä helposti valmistettava herkku vie kielen mennessään. Jos teet jälkiruoan kannellisiin purkkeihin, se on myös helppo napata mukaan vaikka kesän piknikeille tai töihin evääksi. Resepti soveltuu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, kun valitset siemennäkkileiväksi tuoteperheemme gluteenittoman vaihtoehdon.

Ainekset 

(4-6 annosta)

Pohja

n. 100 g Siemennäkkileipää esim. Gluteeniton Kaura & Auringonkukka
20g voita

Täyte

1 dl kermaa

200 g mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

1-3 rkl sokeria (oman maun mukaan)

150 g vadelmia tai muita marjoja

1 rkl sitruunamehua



Koristeluun

Tuoreita marjoja

Siemenrapeat-murua

Kermavaahtoa

Tuoretta minttua




Ohje

Murskaa Siemenrapeat hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai sulkemalla ne pakastepussiin ja painelemalla kaulimella. Sulata voi ja lisää se murun joukkoon. Sekoita. Jaa massa tarjoilupurkkien pohjalle ja reunoille ja painele tasaiseksi esim. lusikan kärjellä.



Vatkaa kerma vaahdoksi. Jos haluat käyttää myös koristeluun kermavaahtoa, voit vatkata tässä vaiheessa koko purkin (2dl) ja ottaa n. puolet vaahdosta sivuun koristelua varten.



Sekoita juusto notkeaksi ja lisää sokeri ja vaniljasokeri. Lisää sitruunamehu vadelmien joukkoon ja soseuta ne tehosekoittimessa tai sähkövatkainta apuna käyttäen.



Lisää vadelmasose tuorejuustoseokseen ja sekoita. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.

 Annostele mousse purkkeihin Siemenrapeat-murun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai halutessasi seuraavaan päivään.



Koristele ennen tarjoilua esim. tuoreilla marjoilla, kermavaahdolla tai Siemenrapeat-murulla ja tuoreella mintulla.