Hunajainen bagel mansikalla, pistaasilla ja rucolalla

Tämä makea bagel on kokeilemisen ja etenkin maistamisen arvoinen! Herkulliset mansikat yhdistettynä hunajan makeuteen, pistaasipähkinöiden kevyeen suolaisuuteen ja rakenteeseen sekä rucolan retiisimäiseen makuun luovat tasapainoisen mutta yllättävän kokonaisuuden.

Ainekset

Chia Bageleita
2 rasiaa makeita mansikoita
1 rasia/ruukku rucolaa
2 rkl hunajaa
200 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 prk mascarponea

Valmistus

  1. Halkaise bagelit.
  2. Pilko mansikat neljään osaan.
  3. Sekoita kuoritut pistaasipähkinät ja mansikat kulhossa ja lisää joukkoon juokseva hunaja.
  4. Levitä bagelin pohjalle mascarponea ja asettele rucola pediksi.
  5. Lisää lopuksi mansikka-pähkinäsekoitus, aseta kansi päälle ja tarjoile.

HUNAJAINEN BAGEL MANSIKALLA, PISTAASILLA JA RUCOLALLA

Tämä makea bagel on kokeilemisen ja etenkin maistamisen arvoinen! Herkulliset mansikat yhdistettynä hunajan makeuteen, pistaasipähkinöiden kevyeen suolaisuuteen ja rakenteeseen sekä rucolan retiisimäiseen makuun luovat tasapainoisen mutta yllättävän kokonaisuuden.

AINEKSET

Chia Bageleita
2 rasiaa makeita mansikoita
1 rasia/ruukku rucolaa
2 rkl hunajaa
200 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 prk mascarponea

VALMISTUS

  1. Keitä kananmunat kovaksi (8–10 minuuttia).
  2. Jäähdytä kananmunat kylmän veden alla ja kuori jäähtyneinä.
  3. Pilko kananmunat kuutioiksi niin, että niiden rakenne pysyy ehjänä.
  4. Halkaise avokadot ja poista kivi.
  5. Kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon ja muussaa.
  6. Lisää kulhoon pilkotut kananmunat.
  7. Hienonna tilli ja persilja ja lisää ne avokadoseoksen joukkoon.
  8. Lisää joukkoon yhden sitruunan mehu, suola ja oliiviöljy ja sekoita massa tasaiseksi.
  9. Viipaloi kurkku ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  10. Halkaise bagelit.
  11. Täytä bagelit avokado-munasalaatilla, kurkkuviipaleilla ja punasipulirenkailla ja herneenversoilla.