Rapsakka peltileipä

Tätä terveellisemmäksi ja maistuvammaksi ei “pizza” enää mene.

Peltileipä siemenpohjalla

Pohja:
250g Chia & Kvinoa -siemennäkkileipää
1rkl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
suolaa

Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
3 kynttä valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Täytteet:
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
10 kpl kirsikkatomaattia
1 punasipuli
200g juustoraastetta
nippu tuoretta oreganoa

Rapsakka peltileipä

Tätä terveellisemmäksi ja maistuvammaksi ei “pizza” enää mene.

Peltileipä siemenpohjalla

 

Pohja:
250g Chia & Kvinoa siemennäkkileipä
1rkl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
suolaa

Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
3 kynttä valkosipulia
suolaa

Täytteet:
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
10 kpl kirsikkatomaattia
nippu tuoretta oreganoa
1 punasipuli
200g juustoraastetta

Ohje

Jauha näkkärit tehosekoittimessa hienoksi. Kaada näkkäriseos vuokaan ja lisää joukkoon öljy, suola, vesi, sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi ja jätä hetkeksi tekeytymään.

Pilko valkosipulit ja lisää ne tomaattimurskan joukkoon. Lisää joukkoon suola ja oliiviöljy, jonka jälkeen poraa tomaattimurska tasaiseksi massaksi sauvasekoittimen kanssa. Voit myös lisätä joukkoon tuoretta basilikaa tai oreganoa.

Levitä pizzataikina leivinpaperille ja täytä pizza normaalisti. Paista 275 asteessa noin 20 minuuttia, tai kun juusto on sulanut täydellisesti.