Gluteeniton inkivääri-mustikkajuustokakku

Raikkaan täyteläinen herkku kahvipöytään

Ainekset

Pohja

180 g Gluteenittomia Lysti Inkiväärikeksejä
n. 70 g voita

Täyte

5+2 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5–1 dl sokeria
1–3 tl jauhettua inkivääriä
2–4 rkl inkiväärihilloa
3 rkl sitruunamehua
200 g mustikoita (+ sokeria)

Koristelu

Lysti Inkiväärikeksejä
Kauden marjoja ja hedelmiä

Valmistus

Pohjusta halkaisijaltaan 20–23 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa Lysti Inkiväärikeksit monitoimikoneella tai pakastepussissa kaulimella painellen. Yhdistä keksimurska ja sulatettu voi ja painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, jauhettu inkivääri sekä inkiväärihillo ja notkista seos vatkaimella. (Päätä inkiväärin ja sokerin lopulliset määrät oman maun mukaan seosta välillä maistamalla.)

Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Ota 5 liivatetta likoamasta, purista pois ylimääräinen vesi ja sulata kuumaan mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Yhdistä seokseen lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.

Soseuta mustikat ja lisää halutessasi n. 2 rkl sokeria. Kuumenna noin puolet mustikkasoseesta kattilassa kiehuvaksi ja sulata joukkoon 2 liivatetta. Yhdistä lopun mustikkasoseen kanssa.

Kaada puolet tuorejuustotäytteestä keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Lisää mustikkasose ja sekoita varovasti lusikan varrella tai cocktail-tikulla saadaksesi aikaan marmoroidun raidan kakun keskelle. Lisää päälle loput tuorejuustoseoksesta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Ennen tarjoilua koristele kakku Lysti-inkiväärikekseillä, keksimurulla ja hedelmillä/marjoilla oman maun mukaan.