Jäädytetyt mansikka-proteiininäkkäripalat

Taltuta makeannälkä hieman terveellisemmällä tavalla

Jäädytetyt mansikka-siemennäkkäripalat ovat ihanan kesäinen herkku, jonka syömisestä ei tarvi potea huonoa omaatuntoa. Nämä proteiinirikkaita siemennäkkäreitä, jogurttia ja mansikkaa sisältävät suupalat ihastuttavat raikkaudellaan ja rapeudellaan. Tee kerralla enemmän niin saat kesän jatkumaan vaikka ympäri vuoden.

Ainekset:

(n. 24 pientä tai 10 isoa)

  • 5 palaa (n. 110 g) Siemenrapeat Proteiini Seesami & Pellava -siemennäkkäriä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä tai kookosöljyä
  • (30 g kookoshiutaleita)
  • 250 g mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • ½ limen mehu
  • n. 200 g kreikkalaista jogurttia
  • (1-3 tl hunajaa)
  • öljyä (voiteluun)

Koristeiksi

  • tuoreita mansikoita
  • mintunlehtiä

Ohje:

Voitele tavallisen tai minimuffinivuoan kolot kevyesti öljyllä. Halutessasi voit myös asettaa koloihin paperiset vuoat ja jättää öljyämisen väliin. 

Murusta näkkärit tehosekoittimessa tai tiiviissä pussissa kaulimella painellen. Jätä vähän rouheaksi, niin suutuntuma on rapeampi. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja halutessasi kookoshiutaleet. Lusikoi massaa vuokien pohjalle, niin että ne ovat suurin piirtein puoliksi täynnä.

Soseuta mansikat teho- tai sauvasekoittimella. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja lisää halutessasi hunajaa oman maun mukaan tuomaan makeutta. Lisää lopuksi jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Lisää mansikkaseosta vuokiin näkkäripohjien päälle, niin että kolot täyttyvät lähes yläreunaan asti. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään 1–2 tunniksi, tai yön yli.

Ota vuoka pakastimesta ja anna seistä huoneenlämmössä hetki (n. 5–10 min). Irrota sitten mansikka-näkkäripalat koloista painamalla pohjaa kohti veitsellä tai lusikalla yhdeltä reunalta. Tarvittaessa kuljeta veistä kolon reunojen ympäri, jotta irrottaminen helpottuu.

Nauti mansikka-proteiininäkkäripalat heti tai anna niiden seistä muutama minuutti huoneenlämmössä ennen, riippuen pakastumisasteesta. Voit siirtää loput palat pakastuksen kestävään rasiaan pakastimeen ja nauttia aina, kun kaipaat raikasta ja rapeaa herkkua.