Suussa sulava herkku joulupöytään

Suloiset Gluteenittomat Mutakakku on herkkua sellaisenaan, mutta pienellä tuunauksella siitä syntyy juhlava ja näyttävä jälkiruoka, joka katoaa lautaselta ennen kuin huomaatkaan.

Ainekset

Suloiset Gluteenittomat Mutakakku

Manteli-taatelipaistos
1 pussi kuorittuja manteleita
1 pussi pehmeitä kivettömiä taateleita
1,25 dl vaahterasiirappia
0,5 dl Cointreau-likööriä

Cointreau-vaahto
4 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl Cointreau-likööriä

Valmistus

Manteli-taatelipaistos

  1. Lisää kuoritut mantelit sekä pehmeät kivettömät taatelit kasariin ja lisää joukkoon vaahterasiirappi.
  2. Keitä seos kasaan ja lisää lopuksi cointreau ja liekitä.

Huom.! Cointreau pitää lämmittää kevyesti ennen liekitystä. Varmista ennen liekitystä, että liesituuletin ei ole päällä ja että ympärillä ei ole helposti syttyviä materiaaleja.

Liekitys eli flambeeraus on jännä tapa lisätä ruoan makuun hieman twistiä ja varma ohjelmanumero illanistujaisissa.

Cointreau-vaahto

  1. Kaada kerma ja sokeri kulhoon ja vaahdota puolikovaksi.
  2. Lisää joukkoon kaneli ja cointreau ja sekoita tasaiseksi.

Tarjoilu

Aseta mutakakku tarjoilulautaselle ja kaada päälle manteli-taatelipaistos. Tarjoile Cointreau-vaahdon kanssa.

Suussa sulava herkku joulupöytään

Suloiset Gluteenittomat Mutakakku on herkkua sellaisenaan, mutta pienellä tuunauksella siitä syntyy juhlava ja näyttävä jälkiruoka, joka katoaa lautaselta ennen kuin huomaatkaan.

Ainekset

Suloiset Gluteenittomat Mutakakku

Manteli-taatelipaistos
1 pussi kuorittuja manteleita
1 pussi pehmeitä kivettömiä taateleita
1,25 dl vaahterasiirappia
0,5 dl Cointreau-likööriä

Cointreau-vaahto
4 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl Cointreau-likööriä

Valmistus

Manteli-taatelipaistos

  1. Lisää kuoritut mantelit sekä pehmeät kivettömät taatelit kasariin ja lisää joukkoon vaahterasiirappi.
  2. Keitä seos kasaan ja lisää lopuksi cointreau ja liekitä.

Huom.! Cointreau pitää lämmittää kevyesti ennen liekitystä. Varmista ennen liekitystä, että liesituuletin ei ole päällä ja että ympärillä ei ole helposti syttyviä materiaaleja.

Liekitys eli flambeeraus on jännä tapa lisätä ruoan makuun hieman twistiä ja varma ohjelmanumero illanistujaisissa.

Cointreau-vaahto

  1. Kaada kerma ja sokeri kulhoon ja vaahdota puolikovaksi.
  2. Lisää joukkoon kaneli ja cointreau ja sekoita tasaiseksi.

Tarjoilu

Aseta mutakakku tarjoilulautaselle ja kaada päälle manteli-taatelipaistos. Tarjoile Cointreau-vaahdon kanssa.