Gluteeniton resepti

Päärynäinen siemennäkkäri-tuorepuuro

Tuorepuuro ilahduttaa helppoudellaan ja monipuolisuudellaan. Päärynän lempeä maku sopii tuorepuuroon erinomaisesti ja kun murennat joukkoon siemennäkkäriä, saat itsellesi ravinteikkaan aterian, jota voi nauttia niin aamu-, väli- kuin iltapalanakin. Gluteenittomien ainesosien käyttö varmistaa herkun sopivuuden useimmille vatsoille.

Jos haluat tehdä puurohetkestäsi astetta makeamman ja juhlavamman, voit valmistaa lisukkeeksi karamellisoidut päärynät. Näin puuro käy helposti myös jälkiruoasta annosmaljoista tarjoiltuna.

Ainekset:
(2–3 annosta)

Tuorepuuro

2 dl gluteenittomia kaura- tai tattarihiutaleita
2 dl maustamatonta jogurttia
1–2 dl maitoa tai kasvijuomaa (esim. kaurajuoma, mantelimaito)
2 keskikokoista päärynää (n. 400 g)
2–3 palaa gluteenitonta Siemenrapeat-siemennäkkäriä (Chia & Kvinoa tai Kaura & Auringonkukka)
(n. 1 rkl hunajaa)
(n. 1 tl vaniljasokeria)
(n. 0,5 tl kanelia)

Karamellisoidut päärynät

1–2 päärynää
1,5 rkl voita tai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
1,5 rkl fariinisokeria

Ohje:

Kuori päärynät. Halkaise ja poista siemenkodat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Murusta siemennäkkärit.

Laita kannelliseen kulhoon siemennäkkärimuru ja maitoa/kasvijuomaa sen mukaan kuinka löysän koostumuksen puuroosi haluat. Lisää myös kaurahiutaleet, jogurtti ja päärynäraaste. Sekoita hyvin.

Halutessasi voit maustaa puuron hunajalla, vaniljasokerilla, kanelilla tai muilla mausteilla oman makusi mukaan. Peitä kulho kannella ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Jos kaipaat puurohetkeesi extraherkkua, voit valmistaa lisukkeeksi karamellisoidut päärynät. Huuhtele päärynät tai kuori halutessasi. Halkaise, poista siemenet ja lohko tai viipaloi ohueksi. Sulata rasva pannulla. Sekoita joukkoon sokeri ja anna sulaa. Paista päärynöitä pannulla muutama minuutti kunnes ne hieman pehmenevät ja karamellisoituvat. Jäähdytä hetki.

Koristele puuroannoksesi karamellisoiduilla tai tuoreilla päärynöillä, siemennäkkärimurulla ja muilla höysteillä mielesi mukaan. Nauti!

Gluteeniton resepti

Päärynäinen siemennäkkäri-tuorepuuro

 

Tuorepuuro ilahduttaa helppoudellaan ja monipuolisuudellaan. Päärynän lempeä maku sopii tuorepuuroon erinomaisesti ja kun murennat joukkoon siemennäkkäriä, saat itsellesi ravinteikkaan aterian, jota voi nauttia niin aamu-, väli- kuin iltapalanakin. Gluteenittomien ainesosien käyttö varmistaa herkun sopivuuden useimmille vatsoille.

Jos haluat tehdä puurohetkestäsi astetta makeamman ja juhlavamman, voit valmistaa lisukkeeksi karamellisoidut päärynät. Näin puuro käy helposti myös jälkiruoasta annosmaljoista tarjoiltuna.


Ainekset:

(2–3 annosta)

Tuorepuuro

2 dl gluteenittomia kaura- tai tattarihiutaleita

2 dl maustamatonta jogurttia

1–2 dl maitoa tai kasvijuomaa (esim. kaurajuoma, mantelimaito)

2 keskikokoista päärynää (n. 400 g)

2–3 palaa gluteenitonta Siemenrapeat-siemennäkkäriä (Chia & Kvinoa tai Kaura & Auringonkukka)

(n. 1 rkl hunajaa)

(n. 1 tl vaniljasokeria)

(n. 0,5 tl kanelia)

Karamellisoidut päärynät

1–2 päärynää

1,5 rkl voita tai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

1,5 rkl fariinisokeria

Ohje:

Kuori päärynät. Halkaise ja poista siemenkodat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Murusta siemennäkkärit.

Laita kannelliseen kulhoon siemennäkkärimuru ja maitoa/kasvijuomaa sen mukaan kuinka löysän koostumuksen puuroosi haluat. Lisää myös kaurahiutaleet, jogurtti ja päärynäraaste. Sekoita hyvin.

Halutessasi voit maustaa puuron hunajalla, vaniljasokerilla, kanelilla tai muilla mausteilla oman makusi mukaan. Peitä kulho kannella ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Jos kaipaat puurohetkeesi extraherkkua, voit valmistaa lisukkeeksi karamellisoidut päärynät. Huuhtele päärynät tai kuori halutessasi. Halkaise, poista siemenet ja lohko tai viipaloi ohueksi. Sulata rasva pannulla. Sekoita joukkoon sokeri ja anna sulaa. Paista päärynöitä pannulla muutama minuutti kunnes ne hieman pehmenevät ja karamellisoituvat. Jäähdytä hetki. 

Koristele puuroannoksesi karamellisoiduilla tai tuoreilla päärynöillä, siemennäkkärimurulla ja muilla höysteillä mielesi mukaan. Nauti!