Nyt kaksi maistuvaa makua

 

Seuraa tuoksuja lähimmälle hyvinvarustellulle paistopisteelle. Jos tuotteita ei vielä ole omassa lähikaupassasi, jätä kauppiaalle tuotetoive.

Pakaste-Rostiksia on hyvinvarustelluissa pakastealtaissa kautta maan.

Karjalan muttei piirakka.
Ruiskuoressa riisipuuroa, munaa ja voita tai suomalaisia metsämustikoita ja vaniljaista riisipuuroa.

Molemmat maut paistopistetuotteina ja pakasteina.

Rostis riisi muna voi

Rostis –
Riisipuuroa, munaa ja voita
paistopiste

Rostis mustikka-vaniljariisi

Rostis – Mustikka-vanilja
paistopiste

Rostis pakaste

Rostis –
Riisipuuroa, munaa ja voita
pakaste

Rostis mustikka pakaste

Rostis –
mustikka-vanilja
pakaste

Riisipuuroa, munaa ja voita tai suomalaista metsämustikkaa ja vaniljaista riisipuuroa ruiskuoressa.

 

 

 

Rostiksesta voit luoda monenlaisia herkkuja

Katso vinkit herkutteluun 

Seuraa somessa
www.facebook.com/rostenrostis
www.instagram.com/rostenrostis

Jaa itse kuvia #rostenrostis

Rukiiset Rostikset maistuvat välipalana, matkaeväänä, keiton kanssa tai pikkunälkään! 

Rostikset leivotaan kestävien periaatteiden mukaan viljellyistä Fazerin Myllyn rukiista ja sen riisipuuro- ja munatäyte tehdään Munaxin suomalaisista vapaan kanan munista sekä kotimaisista, laktoosittomista Valio kermasta ja voista. Puhtaasti herkullista, Turusta käsin!
Rostis tehdään puhtaista raaka-aineista ja sen kyllä maistaa. 

 

Hieraisin unihiekat silmistäni ja seurasin kyökistä lämpimästi läikkyvää valoa. Mummo oli tuttuun tapaansa ollut pystyssä ennen kuin aurinko edes valmistautui nousuunsa. Siinä kissan kanssa kilpaa selkiämme venytellessä hurmaava tuoksu alkoi vetää neniämme puoleensa ongenkoukun lailla. Vastanostetut perunat, lantut ja nauriit lepäsivät versoineen ruokapöydällä voisulakulhon, riisipuurokattilan ja ruistaikinan vieressä, munavoita unohtamatta. Leivinuunin lämpö väreili hikipisaroina mummon huivin alta, hän pyyhki otsansa esiliinaan ja katsahti minua hymyillen: ”Mites se vunukoilta nälkä lähtis, jossei piiroota aamusta paistettas.”

Ajaudun joskus arjen kiireissä ajatuksiini kaupan käytävillä, tunnen mummolan kissan hipaisevan jalkojani ja mietin kuinka onnekas olen, että sain tutustua juuriini. Arvostan käsillä leipomisen perinteitä, sukupolvelta toiselle runoja laulaen siirrettyä elämäntaitoa. Harmikseni minulla ei ole ollut aikaa tarttua kaulimeen, vielä. Onnekseni havahdun siihen, kuinka tuoksu mummolasta löytyy nykyisin kaupan paistopisteeltä. Samat ravitsevat suomalaiset raaka-aineet, omasta maasta, uudella tavalla rapeaan ruiskuoreen käärittynä – riisipuurolla, munalla ja voilla täytettynä. Rukiinen koti pehmeälle sydämelle. Helposti mukaan evääksi tai tarjolle. ”Mites niin, totta tosiaan”, tokaisen lastenrattaita ohjaavalle kanssakiirehtijälle.

Kaipuusta Karjalaan

Seuraa tuoksua lähimmälle paistopisteelle. Maku vie mukana.

rostis
menestysresepti

SUOMALAINEN MENESTYSRESEPTI 2020 voittaja 

Leipomo Rosten oli mukana Suomalainen menestysresepti kilpailussa. Sarja nähtiin sekä Nelosella että Ruudussa. 29.6. selvisi, että pääsimme kilpailuissa finaaliin ja 24.8. Rostis julkaistiin voittajaksi.

Suomalainen menestysresepti -sarjan toinen tuotantokausi on nähtävillä alla olevasta linkistä. Tv-sarjan 10 jaksossa seurataan rohkeiden yrittäjien matkaa tuoteideasta kaupan hyllylle.

Katso jaksot: www.ruutu.fi/ohjelmat/suomalainen-menestysresepti

Maku vie mukana.