Jurmo inkivääri-punasipulisilli

Vappuinen sillileipä Saaristolaispaloista

Sillileipä kuuluu vappuun kuin nenä päähän! Kasaa herkut Jurmo Saaristolaispalojen päälle – ja ei muuta kuin ääntä kohti.

Ainekset

1 prk maustamatonta tuorejuustoa
Jurmo Saaristolaispaloja
200 g tuoretta sillifilettä
50 g inkivääriä
50 g punasipulia
200 g kurkkua
2 dl etikkaa
4 dl sokeria
6 dl vettä
ripaus sinapinsiemeniä
ripaus kokonaisia valkopippureita

Ohje

Sekoita etikka, sokeri ja vesi yhteen ja kiehauta nopeasti. Anna seoksen jäähtyä ja lisää puolen liemen joukkoon punasipuliviipaleet sekä ohueksi viipaloidun inkiväärit.
Lisää tämän jälkeen viipaloitu silli joukkoon ja anna seoksen seistä vähintään 12 h kylmässä. 

Seuraavaksi viipaloi kurkusta ohuita viipaleita juustohöylällä ja lisää kurkut toiseen puoleen liemestä. Lisää joukkoon hieman sinapinsiemeniä ja kokonaisia valkopippureita. Anna kurkkujen levätä vähintään 12h kylmässä.

Levitä maustamaton tuorejuusto leipäpalojen päälle ja kokoa silliherkku ja kurkku leivän päälle. Koristele tillillä ja sitruunalla.

 

Huom!

Pikkelöinnissä voit käyttää helppoa 123-lientä. Siinä 3 pääainesosaa: etikkaa, sokeria ja vettä. Niitä tulee suhteessa 1:2:3 (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.

Liemen voit maustaa mielesi mukaan: pippureilla, kanelilla, tähtianiksella, yrteillä, fenkolinsiemenillä, tillinsiemenillä, aniksensiemenillä, chileillä yms. – maustamisessa ei tarvitse ujostella!

Pikkelöitävinä raaka-aineina voit käyttää erilaisia kasviksia ja juureksia. Kun haluat pelkästään maustaa, niin lisää raaka-aineet jäähtyneeseen liemeen. Jos taas haluat kypsentään niin lisää ne kiehuvaan liemeen.