Jurmo-juustokakku

Suolaisen meren pärskettä

Jurmon Saaristolaislimpusta rakennat suussa sulavan yhdistelmän, jonka lopputuloksena pohjoismaiset maut hyppivät kielellä sitruunan happamuuden tahdittamana.

Pohja:

150 g Jurmo Saaristolaislimppua
½ dl voisulaa

Murskaa leivät tehosekoittimessa hienoksi. Lisää sekaan voisula. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos sen pohjalle.


Täyte:

200 g kylmäsavuporoviipaleita tai kylmäsavupororouhetta
1 punasipuli
1–1½ suolakurkkua
Reilusti tuoretta persiljaa
200 g yrttituorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g kermaviiliä
1 dl Karpaloita
4 dl kuohukermaa
Mustapippuria
1 sitruuna
Tilkka vettä
5 liivatelehteä

Pilko poroviipaleet, punasipuli, suolakurkut ja persilja kulhoon. Mausta mustapippurilla. Notkista tuorejuusto sekoittamalla se ranskankerman ja kermaviilin kanssa. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna liivatteiden liota kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

Purista sitruunasta mehu ja lisää vähän vettä, jotta nestettä on tarpeeksi. Kuumenna mehu mikrossa. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi.

Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää se lopuksi muuhun täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Koristele kakku karpaloilla, ruohosipulilla ja leivnmuruilla.