Jurmo-näkkäri poro-karpalotäytteellä

Raikas, rapea ja kirpeä kombo

Rapsakka näkkäri, kylmäsavuporon rouhea maku, tuorejuuston pehmeys ja karpalon kirpeys ovat vastustamaton yhdistelmä ja loistava tarjottava illanistujaisiin.

Kylmäsavuporotäyte
200 g kylmäsavuporoa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl salottisipuli
Mustapippuria
Ripaus suolaa
Tuoretta timjamia

Laita tuorejuusto kulhoon. Sekoita kylmäsavupororouhe ja pieneksi pilkottu sipuli. Rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää timjami. Sekoita hyvin.

Karpalomelba
400 g karpaloita
1 ½ dl sokeria 
1 dl vettä

Keitä vettä ja sokeria 5-10 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Lisää karpalot ja jatka kypsennystä, kunnes marjat rikkoutuvat. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi.

Lisää poromassa näkkileipien päälle. Koristele timjamin oksalla ja karpalomelballa.