Jurmo pekoni-raparperileivät

Grillikauden helppo herkku

Moni on jo ehtinyt ihastua raparperin ja pekonin herkulliseen liittoon. Kun siihen yhdistetään vielä täyteläinen juusto ja mehevän makea Jurmo saaristolaisleipä on kesän herkullisin grillipala tai nopea tarjottava valmis!

Ainekset:

(n. 6-8 palaa)

Raparperikompotti
250 g raparperia
3 rkl kidesokeria
2 rkl fariinisokeria
1,5 rkl vettä

Lämpimät leivät
6–8 viipaletta Jurmo Saaristolaislimppua
öljyä tai muuta rasvaa paistamiseen 
200 g valkohomejuustoa (tai tuorejuustoa)
150 g pekonia
(rosmariinia tai muuta yrttiä)

Ohje:

Tee ensin raparperikompotti. Huuhtele raparperit ja kuori tarvittaessa. Ohutkuoriset raparperit voi nauttia kuorineen. Paloittele raparperi 1–2 cm paloiksi.

Laita vesi kiehumaan. Lisää sokerit, sekoittele ja keitä hiljalleen muutama minuutti kunnes sokerit ovat sulaneet. Lisää pilkotut raparperit ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes raparperit ovat sopivasti pehmenneet (n. 5 min). Jäähdytä.

Paista seuraavaksi pekoni rapeaksi joko pannulla tai grillissä. Muista grillissä paistaessasi laittaa pekonit folion päälle tai käytä paksua, grillaamiseen hyvin sopivaa pekonia. Valuta valmiita pekoneita tarvittaessa hetki talouspaperin päällä.

Leikkaa Jurmo viipaleiksi. Lisää päälle juustoa. Laita pannu kuumenemaan ja lisää tilkka rasvaa, tai grillissä kuumentaessasi öljyä alumiinifolio ja siirrä leivät lämpenemään sen päälle. Paista leipiä kunnes juusto alkaa hieman pehmetä ja pohja ruskistuu.

Lisää lämpimien leipien päälle pekonia, raparperikompottia ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoile tai nauti mielellään heti.

Vinkki! Kokeile reseptiin myös muita Jurmo-tuoteperheemme leipiä.