Maukasta kasviksista
Burgerit ovat todellista kesäruokaa! Grillissä väriä pintaan saaneet kasvikset ja valkosipulinen créme fraiche nostavat makuelämyksen uudelle tasolle. Valitse leiväksi oman makusi mukaan joko Kaurarokit, Ruisrokit tai Siemenrokit.
Valkosipulinen créme fraiche
4 valkosipulinkynttä
1 dl créme fraichea
suolaa
pippuria
sitruunamehua
Aloita valmistamalla créme fraiche. Murskaa valkosipulit ja sekoita créme fraichen kanssa. Lisää joukkoon suolaa, pippuria ja sitruunamehua ja halutessasi hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulin varsia. Laita jääkaappiin odottamaan burgereiden valmistumista.
Kasvisburgerit
1 pussi Siemenrokkeja
4 siivua cheddarjuustoa
4 siivua munakoisoa
4 siivua kesäkurpitsaa
suolaa
pippuria
2 rkl oliiviöljyä
salaatinlehtiä
tomaattisalsaa (joko itse tehtyä tai kaupan)
Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pitkiksi viipaleiksi. Pyöräytä viipaleet oliiviöljyssä ja paista grillissä tai pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda Siemenrokit grillissä tai kuivalla pannulla ja kokoa aineksista burgeri. Tarjoile créme fraichen ja juuresranskalaisten kera.