Kasvislasagne

Herkullinen lasagne Siemennäkkäreistä

Reseptissä voit käyttää mitä tahansa tuoteperheemme makua, mutta valitsemalla gluteenittoman vaihtoehdon varmistat lasagnen soveltuvuuden useimmille vatsoille.

Ainekset

9–12 Siemennäkkileipää, esim. Gluteeniton Chia & Kvinoa
2–3 isoa sipulia
2 paprikaa
1dl vettä
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
4–6 isoa tomaattia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
½ sitruunan mehu
1–2 tl timjamia tai 3–4 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
persiljaa hienonnettuna

Valmistus (30–60 minuuttia)

1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi.
2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele saman kokoiseksi kuin sipulit.
3. Kalttaa tomaatit eli kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja kuori ne.
4. Lohko tomaatit, kesäkurpitsa ja munakoiso.
5. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
6. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat. Siirrä ne hautumaan isoon pataan tai kattilaan, jonka pohjalla on 1 dl kiehuvaa vettä.
7. Kuullota öljyssä vielä kesäkurpitsa- ja munakoisolohkot ja lisää nekin pataan.
8. Lisää pataan myös tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet.
9. Mausta sitruunan mehulla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
10. Anna hautua 10–15 minuuttia.
11. Kokoa lasagnevuokaan vuorotellen Siemennäkkäreitä, ratatouillea ja lopuksi vielä Siemennäkkäreitä ja lisää päälle juustoraastetta.

Paista noin 30 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua.