Kevättä rinnassa

Atshuu vaan kaikille! Olen viime päivät ollut aivan fiiliksissä, koska kevät on siitepölystä huolimatta vuodenajoista paras. Kevään merkkejä on ollut jo pitkään ilmassa ja keksin tuossa leipäautoa ajaessani jopa modernin version vanhasta kesäntulorunosta – kun eihän kukaan oikein nykyään tunne lintuja. Se kun on se leipäauton ajaminen runollista puuhaa:

Kuu koirankakasta kesään,
puoli kuuta pajuallergiasta,
katupölystä kotvanen,
bikineistä ei päivääkään.

*

Keräsin oikein kevätlistan. Nuo kaikki kun on suorittanut, on kesä:

Leskenlehdet
Kun ajaa kauppaan, niitä ei ole, mutta paluumatkalla koko tienpiennar on keltaisena. Sellaiseen taikuuteen ei yllä Pete Poskipartakaan.

Takatalvi
Juuri kun on saanut vietyä talvitakin varastoon, taivaalta alkaa sataa räntää ja rakeita. Kun hakee takin takaisin, aurinko paistaa lämpömittariin ja se näyttää kahtakymmentä astetta.

Hedelmäpuiden leikkaamattomuus
Ei sitten tullut tänäkään vuonna leikattua omenapuita. No, ehkä ensi vuonna. Sitä paitsi ei niitä viime vuoden omenoitakaan ole näköjään vielä poimittu.

Renkaiden vaihto
Niin, se piti tehdä jo viikko sitten. Mutta melkoinen kevätropina tuolla tiellä vaan edelleen kuuluu. Ehkä kaikki ovat matkalla ”Lappiin”.

Autokuume
Se on kauhea tauti, jonka edessä nykylääketiede on aseeton. Autokuume hiipii varkain ja kohta huomaa miettivänsä, että mitä jos kävisi ihan vaan vähän katselemassa, ei ollenkaan ostotarkoituksessa. Taudin terminaalivaiheessa, eli kotimatkalla, huomaa miettivänsä, että millä pahuksella tämän uuden auton nyt selittäisi parhain päin, kun ei muka ollut varaa sitä uutta sohvaakaan hankkia.

Matkakuume
Linnut saapuvat etelästä ja itse haluaisi lentää sinne. Tai jonnekin. Ihan mihin tahansa. Uuteen elämään. Tai edes Tallinnaan.

Mökkikuume
Taudin tunnistaa, kun huomaa, ettei ole kysellyt puolison kuulumisia aikoihin, koska kaikki huomio kiinnittyy siihen, mitä mielenkiintoisimmille tyypeille, kuten laiturille, mahtaa kuulua.

MM-kisat
Myönteistä: pääsee pihalle puuhailemaan kun ei tarvitse katsoa mitaliotteluita.

Euroviisut
Mitä ihmettä oikein tapahtui, kun nykyään siellä on vain sellaisia ihme jollottajia ties mistä periferioista! Ennen moisia ei ollut kuin yksi ja sekin oli Loiri.

Haravoiminen
Ei sitten tullut syksyllä haravoitua, joten ehkäpä nyt? Toisaalta jos odottaa vielä hetken, lehdet jäävät ruohon ja heinän jalkoihin.

PS. Yksi kevään varmimmista merkeistä on Rostenin tippaleipä, joka tulee pian kauppoihin. Se pitää nauttia siman/kahvin/teen kera ja jos mahdollista, parvekkeella tai terassilla. Huom! Varmuuden vuoksi kannattaa hakea se talvitakki ensin sieltä varastosta, sillä tippaleipä ja raekuuro esiintyvät myös usein yhdessä.

Pullakuski