Leipomo Rostenin Rostis -ruispiirakkatuoteperhe kasvoi makealla pakasteuutuudella – nyt ruiskuoreen on leivottu mustikkaa ja vaniljaista riisipuuroa

Yllättävän hyvä mustikkapaikka löytyy nykyään kauppojen pakasteosastoilta. Mustikka-vanilja-Rostis on jo ollut myynnissä hyvinvarustettujen kauppojen paistopisteillä ja nyt sitä saa kotipaistoon suunniteltuna pakasteena.

Leipomo Rostenin Rostiksen makuhermojen valloitus alkoi, kun alkuperäinen riisiä, munaa ja voita rapeassa ruiskuoressa sisältävä Rostis vakuutti herkullisuudellaan Suomalainen menestysresepti 2020 -kilpailun nimekkään tuomariston ja voitti kilpailun.

Nykyisin Rostis-perheeseen kuuluu alkuperäisen Rostiksen lisäksi karjalanpaistitäytteinen Rostis, joka sisältää suomalaista sian- ja naudanlihaa sekä kasviksia, ja mustikka-vanilja-Rostis, joka sisältää suomalaisia metsämustikoita ja vaniljaista riisipuuroa. Kaikki kolme ruiskuoreen leivottua makua löytyvät paistopisteiltä. Alkuperäinen Rostis on mustikka-vanilja-Rostiksen tavoin myynnissä myös pakasteena.

”Jo tuotekehityksen alkutaipaleella ajattelimme Rostiksia makusarjana. Suomalainen menestysresepti -kilpailun aikana testattiin useampia versioita leipomomme koekeittiössä ja kuluttajilla – ihan kaikki versiot eivät jatkokehitykseen päässeet”, kertoo Leipomo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja Veera Meltovaara.

Kuuden kappaleen pakastepusseissa myytävä laktoositon mustikka-vanilja-Rostis edustaa suomalaisten metsämustikoiden ja vaniljan yhdistelmällä juuri suomalaista lempeän makeaa maailmaa. 

”Mustikka-vanilja-Rostis sopii jälkiruoaksi, aamupalaksi, iltapalaksi ja välipalaksi. Arkeen ja juhlaan. Käytännössä ihan millaiseksi palaksi vain haluaa. Se on helposti kotona paistettava herkku, jonka voi yhtä hyvin ottaa luontoretkelle kahvileiväksi tai tarjota kevään juhlissa”, Meltovaara pohtii.

Laadukkaista raaka-aineista ei ole Rostiksissa tingitty. Kaikkiin Rostiksiin käytetään muun muassa vain Fazerin Myllyn Leipomo Rostenia varten sopimusviljelyttämiä, kestävän viljelyn periaatteiden mukaan viljeltyjä kotimaisia rukiita sekä kotimaista vastuullisesti tuotettua Valio kermaa ja voita.

”Me näemme, että mustikka-vanilja-Rostis haastaa hyvyydessään makeat välipalat ja muut jälkiruoat, kuten vaikka suomalaisten rakastaman jäätelön. Ainakin jäätelö maistuu paremmalta mustikka-vanilja-Rostiksen kanssa”, Meltovaara visioi.

Leipomo Rosten jatkaa Rostis-makujen kehittämistä. Koekeittiössä valmistuvat muun muassa vegaaniset täytteet.

”Rukiista emme välttämättä Rostiksissa luovu, mutta ei se poissuljettu ajatus ole. Mielellämme kuuntelemme myös kuluttajien ideoita ja ajatuksia uusista mauista”, Meltovaara väläyttää.

Mustikka-vanilja-Rostiksia löytyy pakasteina hyvinvarustetuista kaupoista.

Lisätietoja:
Veera Meltovaara
Leipomo Rostenin markkinointi- ja vientijohtaja
puh. +358 40 554 5807
veera.meltovaara@leipomorosten.fi
www.leipomorosten.fi

Leipomo Rosten Oy on turkulainen, Meltovaaran perheen omistama perheyritys, joka on leiponut hyviä makuja edelläkävijän otteella jo vuodesta 1939. Pitkien perinteiden vaaliminen ja rohkea katse tulevaisuuteen takaavat tuoreet ja hyvänmakuiset leivät ja leivonnaiset. Leipomokonsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa, ja se työllistää noin 200 alan ammattilaista.