Rapeat maapähkinävoipalloset

Uskomattoman maukkaat maapähkinävoipalloset

Siemennäkkäriä, maapähkinävoita, tavallista voita, sokeria ja kahta eri suklaata. Näiden parissa viettää gluteenittoman herkkuhetken helposti!

Ainekset (n. 30-40 kpl)

1,5 pss (n. 300 g) Kaura & Auringonkukka Siemennäkkileipää (gluteeniton)
280 g maapähkinävoita (sileää)
75 g voita (huoneenlämpöistä)
225 g tomusokeria
350 g tummaa suklaata
(50 g valkosuklaata)

Ohje

Vatkaa kulhossa maapähkinävoi ja voi sekaisin. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vatkaa, kunnes massa on sileää ja kuohkeaa. Murusta siemennäkkärit pieneksi muruksi esim. pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. Lisää näkkärimurut massaan ja sekoita.

Pyörittele massasta pieniä palloja (halkaisija n. 2,5 cm) leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Jos massa tarttuu pyöritellessä liiaksi käsiin, nosta seos hetkeksi jääkaappin viilentymään ja huuhtele käsiäsi ahkerasti pyörittelyn lomassa.

Kun pallot ovat jähmettyneet, sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Pyörittele pallot suklaassa ja nosta leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään. 

Halutessasi voit koristella pallot valkosuklaalla. Sulata valkosuklaa tumman suklaan tavoin ja valuta jähmettyneiden pallojen päälle lusikalla tai pursotinta apuna käyttäen.

Säilytä maapähkinävoipalloset jääkaappissa.