Bao Bunit misomarinoiduilla siitakesienillä
(neljälle)
2 pakettia Rosten Bao Bun Höyrysämpylöitä
Misomarinoidut siitakesienet
4 (á 150g) rasiaa siitakesieniä (tai herkkusieniä)
3 rkl seesamiöljyä
4 valkosipulinkynttä
pätkä tuoretta inkivääriä
1 rkl misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
Pikkelöity porkkana
4 porkkanaa
4 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl vettä
Sriracha-majoneesi
¾ dl vegaanista majoneesia
2 rkl srirachaa
Lisäksi:
Salaattia
Kevätsipulia
Korianteria
Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Siivuta siitakesienet ja paista seesamiöljyssä kuumalla pannulla, kunnes sienet saavat väriä. Lisää pannulle myös hienonnetut valkosipulinkynnet ja inkivääri.
Sekoita pienessä kulhossa misotahna, soija ja vaahterasiirappi ja kaada sienten joukkoon pannulle. Pienennä lämpöä.
Sekoita sriracha-majoneesin ainekset pienessä kulhossa
Pikkelöi porkkana kuorimalla ja siivuttamalla porkkanat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Sekoita kulhossa porkkanasuikaleet, riisiviinietikka, sokeri ja vesi.
Lämmitä Höyrysämpylöitä esimerkiksi mikrossa kuvun alla 30 sekunnin ajan.
Täytä Höyrysämpylät salaatilla, misomarinoiduilla sienillä, pikkelöidyllä porkkanalla, sriracha-majoneesilla, kevätsipulilla ja korianterilla.
Omena-chorizo parilaleivät
(kahdelle-neljälle)
1 paketti Rosten Street Food Parila hampurilaissämpylöitä
1 paketti vegechorizoja (esim. MUU Chorizonakki)
1 sipuli
1 ½ rkl vaahterasiirappia
1 vihreä omena (esim. granny smith)
Sinappia
Kasvipohjaista tuorejuustoa
Rypsiöljyä paistamiseen
Grillaa vegechorizot tai paista ne joko muurikalla tai pannulla rypsiöljyssä. Siivuta sipuli renkaiksi ja kuullota. Karamellisoi sipulit lisäämällä pannulle vaahterasiirappia. Siivuta omena.
Paahda Parila hampurilaissämpylät ja täytä sinapilla, tuorejuustolla, paistetulla vegechorizolla, karamellisoidulla sipulilla ja omenalla.
Portobello-briossit
(neljälle)
1 paketti Rosten Street Food Briossi hampurilaissämpylöitä
Portobello-pihvit
4 portobellosientä
2 rkl balsamicoa
2 rkl soijaa
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ tl savustettua paprikaa
Pikkelöity punakaali
100g punakaalia
2 rkl omenaviinietikka
1rkl sokeria
1 rkl vettä
Lisäksi
Tomaattia
Suolakurkkua
Sinappia
Ketsuppia
Majoneesia
Juustoa
Rukolaa
Ananassiivuja grillattuna
Poista portobellosienten ‘’jalka’’. Sekoita balsamico, soija, rypsiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet ja savustettu paprika laakealla lautasella, jossa sienet mahtuvat marinoitumaan. Lusikoi marinadia kauttaaltaan sienten ympärille.
Pikkelöi punakaali sekoittamalla kulhossa ohueksi siivutettu punakaali, omenaviinietikka, sokeri ja vesi.
Siivuta tomaatti ja suolakurkku. Kuori ja siivuta ananas ja poista sen puinen keskiosa.
Grillaa portobellot, ananassiivut sekä halkaistut briossisämpylät
Täytä briossit sinapilla, ketsupilla, majoneesilla, portobellolla, juustolla, grillatulla ananaksella, pikkelöidyllä punakaalilla ja rukolalla.
Nämä herkulliset vegereseptit meille kokkasi Oona Poutiainen:
https://www.veganandwild.fi/
https://www.instagram.com/veganandwild/