Saariston Jurmo-voileipäkakku

Klassikko saaristolaisittain

Jurmo Saaristolaislimppu on tämän voileipäkakun peruspilari. Modernisoitu klassikko sopii tarjottavaksi niin arkeen kuin juhlaankin.

Jurmo-voileipäkakku

Ainekset

1 pss Jurmo Saaristolaislimppua
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 salottisipulia
1 dl kuivaa valkoviiniä
70 g tilliä
150 g kylmäsavulohta
Kirjolohen mätiä
Öljyä ja voita
Suolaa

Ohje

Pilko sipulit pieniksi renkaiksi ja lisää ne kuumalle pannulle voin ja öljyn kanssa. LIsää joukkoon ripaus suolaa. ÄLÄ ruskista sipuleita vaan kuullota nopeasti. Lopuksi lisää joukkoon valkoviini ja keitä hetki kasaan. Älä kuitenkaan anna nesteen imeytyä kokonaan.

Anna massan jäähtyä ja lisää jäähtyneenä tuorejuuston ja pilkotun tillin kanssa yhteen.

Leikkaa limpusta muutaman sentin paksuisia paloja ja paista ne nopeasti voin kanssa paistinpannulla.

Kokoa voileipäkakku seuraavasti:

Laita yksi limpun palanen lautaselle ja lisää päälle sopivasti tuorejuustomassaa. Lisää tämän päälle muutama siivu kylmäsavulohta. Laita toinen leivänpala päälle ja lisää päälle lusikallinen mätiä. Koristele tillillä ja sitruunalla ja tarjoile.